Klaus Iohannis: Trebuie să începem să pășim pe calea cea dreaptă

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis sustine un discurs la iasi
Foto: INQUAM Photos/Raul Stef

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Târgoviște, în cadrul unei întâlniri cu simpatizanții din județul Dâmbovița, că își dorește un nou mandat în care să lucreze cu un guvern alături de care să reonstruiască România. În discursul său, președintele a atacat din nou PSD pentru că ar fi fost „o piatră de moară”, care a împiedicat dezvoltarea României.

„Nu putem, noi, românii, să rămânem ancorați într-o veșnică tranziție. Trebuie să începem să pășim pe calea cea dreaptă. Or asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă lungă de timp! Altfel, dragii mei, schimbarea nu se va produce.”, a declarat Iohannis.

Președintele, aflat în campanie, a spus despre PSD că este principalul vinovat pentru că România nu are autostrăzi și spitale moderne.

„Păi, dacă stăm și ne uităm în jur, în țara noastră frumoasă, și ne întrebăm: „Domnule, de ce nu avem și noi autostrăzi?”. Păi, din cauza catastrofei administrative pesediste. Ne uităm în jur, când nouă, sau rudelor noastre, sau prietenilor noștri, nu le merge prea bine, și ne întrebăm: „Unde sunt spitalele moderne pe care ni le dorim și la care am visat? De ce nu le avem?”. Păi, din cauza guvernării eșuate pesediste. De ce ne întreabă pensionarii în fiecare an: „Dar nouă ne tăiați pensiile?”. Pare o întrebare absurdă, dar, dragii mei, nu-i. Nu-i o întrebare absurdă, fiindcă seniorii noștri au dreptul câștigat într-o viață prin muncă să stea liniștiți. Doar că ceea ce a făcut PSD în aceste guvernări catastrofale nu le dă în niciun fel garanția că pensia lor este garantată.”

Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să asigure o guvernare de succes care să transforme România într-o economie sustenabilă.

Eu vreau la putere, fiindcă doresc să coordonez această muncă de construcție în România. Și îmi doresc, și românii își doresc, ca în fine să terminăm cu aceste discuții contraproductive între cele părți ale Executivului, Președinte și Guvern. Și ne dorim, și, recunosc, îmi doresc, un guvern cu care putem să lucrăm împreună (...) Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României. Trebuie să refacem justiția și să reluăm lupta anticorupție. Trebuie să transformăm economia României într-o economie sustenabilă. Trebuie să facem școlile sigure pentru elevi și pentru profesori. Trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis. Trebuie să garantăm pensionarilor pensiile. Trebuie să dezvoltăm infrastructura pe care am mai promis-o și au mai promis-o și alții”, le-a transmis Iohannis liberalilor.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...