Video Alexandru Stănescu, propus la ANRE. Ministrul Virgil Popescu: „Nu trebuie să fii energetician ca să iei decizii despre energie”

Data actualizării: Data publicării:
virgil popescu la digi24
Ministrul energiei, Virgil Popescu, a comentat la Digi24 propunerea ca fostul parlamentar PSD Alexandru Stănescu să fie numit la ANRE Foto: Digi24

Ministrul energiei, Virgil Popescu, spune că nu trebuie să ai neapărat cunoștințe de specialitate într-un anumit domeniu pentru a fi un bun manager. El a comentat astfel propunerea ca Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD, să fie numit în conducerea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Partidul Social Democrat îl propune pe fostul parlamentar Alexandru Stănescu în funcția de membru în Comitetul de Reglementare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie, post care a devenit vacant după ce social-democratul Marian Neacșu, care a ocupat această funcție, a fost numit secretar general al Guvernului. Întrebat, luni, ce îl recomandă pentru această funcție, președintele PSD Marcel Ciolacu spunea că „a contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare”.

„Odată cu plecarea domnului Neacșu, membru în Comitetul de Reglementare, ca secretar general al guvernului, s-a eliberat acel loc. În Comisia de industrii, în comisiile reunite, se discută propunerile pentru ocuparea acelui loc de membru în Comitetul de Reglementare”, a preciat, luni seara, la Digi24, ministrul energiei, Virgil Popescu.

Întrebat dacă oamenii din acest comitet trebuie să fie competenți în domeniul energiei, ministrul a spus că nu crede că aceasta ar fi o problemă. „N-am văzut CV-ul domnului Stănescu”, a adăugat el. La precizarea că nu are competențe în domeniul energiei, Virgil Popescu a comentat: „Acuma, nu trebuie să fii inginer electronist sau energetician sau să fi lucrat într-o companie din domeniul energiei ca să poți să iei decizii despre energie. Mi-e greu să cred că numai acei oameni pot să fie în Comitetul de Reglementare ANRE. Nu știu CV-ul dlui Stănescu, știu că a fost deputat, știu că are o experiență în administrație, dar despre experiența dânsului în domeniul energetic chiar nu cunosc, dar principiul meu e că nu trebuie să fii neapărat pe acel domeniu, să stăpânești acel domeniu, să fi lucrat într-un domeniu ca să poți să fii un bun manager în acel domeniu și există, cred, exemple nenumărate între manageri care au fost mutați sau s-au dus dintr-o parte în alta, în domenii complet diferite, inclusiv în companii multinaționale, și au fost foarte bine în locurile unde au fost puși”, a comentat Virgil Popescu

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) este arbitrul pieței de energie.

Alexandru Stănescu a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Anterior mandatelor de deputat a fost între 1986 și 1993 inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A.

Alexandru Stănescu a declarat luni pentru Digi24 că el s-a propus la ANRE și că nu crede că este un avantaj faptul că fratele său este secretarul general al PSD.

„Deocamdată mi-am depus dosarul pentru ANRE și probabil că vedem mâine la votul final. Propunerea a venit din partea mea. Mă recomandă exact ce cere în lege. Am o perioadă de 19 ani în care am fost conducătorul unei societăți comericiale, am o perioadă de 8 ani de parlamentar și, eu știu, cred că sunt suficiente aceste recomandări. Nu știu dacă este un avantaj că fratele meu este Paul Stănescu. Suntem oameni politici amândoi, nu există niciun conflict de interese. Nu înseamnă că dacă el a ajuns în funcția asta eu trebuie să plec din partid”, a declarat Alexandru Stănescu. 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Fostul soț al lui Gwen Stefani și-a făcut o iubită care pare geamănă artistei. Xhoana X, pozată în costum de...
Film Now
Billy Zane, de nerecunoscut în primele imagini din filmul „Waltzing With Brando”. Starul din „Titanic” îl...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
Cum arată o zi din viața antreprenorului care vrea să devină adevăratul Benjamin Button. Ia 100 de suplimente...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...