Atac suburban al lui George Simion la adresa Digi24

Data actualizării: Data publicării:
PROTESTE_AUR_SOSOACA_030_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Liderul AUR, George Simion, la un protest din Piața Victoriei, imagine de arhivă. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

George Simion a transmis joi un drept la replică la un material publicat de Digi24.ro pe subiectul programului de guvernare prezentat de partidul AUR. Am decis să publicăm textul primit, în ciuda limbajului și atacurilor suburbane la adresa redacției noastre.

Digi24.ro a publicat joi un material în care analizează programul de guvernare recent prezentat de AUR, în care se vorbește, printre altele, despre „organizarea de curți cu jurați, formate din cetățeni români majori și cu capacitate deplină de exercițiu, care să soluționeze cazurile penale grave și procesele colective sau de clasă”.

De asemenea, Digi24.ro a stat de vorbă cu mai mulți parlamentari AUR, inclusiv cu copreședintele Claudiu Târziu, în încercarea de a afla cum cred ei că vor funcționa aceste instanțe plănuite să fie organizate împotriva multinaționalelor, guvernului, presei care „dezinformează”, împotriva producătorilor de vaccinuri etc.

Redăm în continuare, integral, dreptul la replică transmis sub semnătura lui George Simion.

„Utilizaţi încă de săptămâna trecută un termen mincinos, denigrator la adresa AUR şi manipulator pentru publicul care vă urmăreşte: Tribunale ale poporului. Denumiţi (în mod fals) în acest fel o măsură prevăzută în programul de guvernare AUR, care face referire la intenţia de înfiinţarea unor curți cu juraţi, după sistemul american.

Nici prostia şi nici analfabetismul profesional al reporterului care a propagat această minciună şi al managementului editorial Digi nu pot fi circumstanţe atenuante sau scuze pentru această practică. Tribunalele poporului au fost instanţe de inchiziţie comunistă, care au instrumentat teroarea sovietică în perioada de ocupaţie efectivă a României.

Sunteţi postul tv care a produs un promo anectodic, prin intermediul căruia aţi revendicat luni la rând adevărul absolut drept instrument de lucru în elaborarea ştirilor Digi24. Astăzi minţiţi în mod intenţionat, elaborat, minţiţi din interes şi vă dezonoraţi misiunea, profesia şi condiţia umană pentru o simbrie infinit mai mică decât răul pe care îl faceţi.

Vă solicităm pe această cale să renunţaţi la dezinformarea publicului cu privire la activitatea şi acţiunile AUR, să eliminaţi din spaţiul public articolele mincinoase şi să daţi dezminţirile cuvenite în programele tv ale postului dumneavoastră.

În cazul în care adevărul, informaţiile verificate şi impartialitatea sunt provocări prea mari pentru dumneavoastră, puteţi reproduce integral această scrisoare pe siteul www.digi24.ro şi o puteţi prezenta în emisiunile postului Digi24.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri