Exclusiv Boloș, despre taxele din 2025: În spațiul public s-a spus că sunt clarvăzător și că va fi o catastrofă. Eu spun că avem angajamente

Data publicării:
Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, da o declaratie de presa, la
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat, vineri seară, la emisiunea „LIVE cu Rotaru și Kiss” de la Digi24, că „s-a creat în spațiul public o adevărată tragedie că ministrul Finanțelor a început să fie clarvăzător și să spună că în 2025 se va întâmpla nu știu ce catastrofă”. Însă oficialul din Guvern a precizat că în PNRR este un angajament de la momentul în care acesta a fost scris, anume că ponderea veniturilor fiscale în PIB față de anul de referință 2019 trebuie să crească în 2025 cu 2,5 puncte procentuale. „Cine va ajunge să depună cererea de plată numărul 4 va trebui să dea un răspuns”, a mai menționat acesta.

„S-a creat în spațiul public o adevărată tragedie că ministrul Finanțelor a început să fie clarvăzător și să spună că în 2025 se va întâmpla nu știu ce catastrofă. Spune altceva ministrul Finanțelor, că în 2025 avem niște angajamente. Dacă ne uităm la acele angajamente, acolo se spune foarte clar că va crește ponderea veniturilor. Nu Boloș Marcel a scris acest lucru, nu Marcel Ciolacu, nu Nicolae Ciucă. Este scris în PNRR negru pe alb, nu este un secret și anume că ponderea veniturilor fiscale în PIB față de anul de referință în 2019 trebuie să crească cu 2,5 puncte procentuale. Care va fi calea de urmat pentru ca să ajungem la această țintă cantitativ. 

Vom avea un impact bugetar care va trebui să-l urmărim din implementarea acestei reforme și la momentul respectiv cine va ajunge să depună cererea de plată numărul 4 va trebui să dea un răspuns. 

Mă întrebați care va fi tipul de politică fiscală. Prematur de spus. Dacă acum m-aș hazarda să spun o măsură care va fi urmată de următoarea guvernare ar putea să nu fie chiar așa”, a afirmat Marcel Boloș. 

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri