Audierea miniștrilor propuși în Guvernul Cîțu. Victor Costache și Monica Anisie au primit aviz negativ. Bode și Stroe, avize favorabile

Data actualizării: Data publicării:
florin citu si ludovic orban la guvern
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Audierile miniştrilor propuşi pentru Guvernul Florin Cîţu au început marți și durează trei zile. Votul de învestitură ar putea avea loc luni. Singura schimbare față de Guvernul Ludovic Orban este la Ministerul Finanţelor, unde propus este Lucian Ovidiu Heiuş, în condițiile în care Cîțu a fost desemnat premier. Miercuri au fost audiați miniștrii propuși la Cultură, Transporturi, Sănătate, Educație, Sport și Muncă.

ACTUALIZARE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a primit miercuri aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor două comisii au avizat negativ noul mandat cu 11 voturi pentru şi 28 de voturi împotrivă.

ACTUALIZARE: Monica Anisie a primit miercuri aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei şi Cercetării din partea Comisiilor reunite pentru învăţământ din Camera Deputaţilor şi Senat. S-au înregistrat 16 voturi "pentru", 14 "împotrivă şi trei abţineri.

ACTUALIZARE: Ministrul propus la Sănătate, Victor Costache, a primit aviz negativ, miercuri, din partea membrilor comisiilor parlamentare de specialitate. Şapte parlamentari au votat 'pentru' un aviz favorabil, 20 'împotrivă' şi a fost înregistrată o abţinere.

ACTUALIZARE: Deputatul Ionuţ Stroe a primit, marţi, aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat. La finalul audierilor care au avut loc la Camera Deputaţilor, s-au înregistrat 22 voturi pentru, 5 împotrivă şi 1 abţinere din partea membrilor comisiilor. Anterior, la 18 februarie, Ionuţ Stroe primise aviz negativ pentru funcţia de ministru în Cabinetul Ludovic Orban după 10 voturi pentru, 5 împotrivă şi 12 abţineri.

ACTUALIZARE: Comisiile de specialitate reunite au dat aviz pozitiv ministrului propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode. Membrii celor două comisii de specialitate au admis noul mandat cu 22 de voturi pentru, niciun vot împotrivă şi 11 abţineri. 

ACTUALIZARE: Bogdan Gheorghiu a primit miercuri aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 10 voturi împotriva numirii ca ministru, 10 "pentru" şi 5 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.


S-a încheiat prima zi de audieri a miniștrilor propuși în Guvernul Cîțu. Marți, 3 miniștri au fost avizați pozitiv, Alexe, Oroș și Ciucă, în timp ce Cătălin Predoiu, Ion Ștefan și Lucian Heiuș, noua propunere de la Finanțe, au primit avize negative.

ACTUALIZARE: Ion Ştefan a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei din partea comisiilor de specialitate din Parlament. S-au înregistrat 10 voturi "pentru", 20 "împotrivă" şi 6 abţineri. 

ACTUALIZARE: Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a primit marţi aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. Membrii celor două comisii pentru agricultură din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat noul mandat cu 18 voturi "pentru", 14 "împotrivă" şi două abţineri.

ACTUALIZARE: Cătălin Predoiu, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Justiției în Cabinetul Cîțu, a fost avizat negativ, marți, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite, cu 27 de voturi „pentru”, 38 de voturi „împotrivă” și 12 „abțineri”.

ACTUALIZARE: Costel Alexe, ministrul propus pentru Mediu, a fost avizat poziv în comisiile parlamentare de specialitate, cu 19 voturi „pentru” și 18 „împotrivă”.

ACTUALIZARE: Ministrul desemnat al Finanţelor, Lucian Heiuş, a primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare de specialitate. Au votat „pentru” 15 parlamentari, „împotrivă” au votat 3, iar 19 s-au abţinut de la vot. 

ACTUALIZARE: Nicolae Ciucă a primit, marţi, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Au fost înregistrate 14 voturi „pentru”, şase „împotrivă” din partea membrilor Comisiilor pentru apărare de la Camera Deputaţilor şi Senat.


Știrea inițială

Am adoptat calendarul de audiere a miniştrilor propuși în comisiile parlamentare reunite pentru următoarele trei zile, deci începând cu ziua de mâine (marți – n.r.), urmând ca la începutul săptămânii viitoare BPR-urile să se reunească pentru a stabili programarea şedinţei de plen reunit. A fost unanimitate (...). Astfel, conducerea Parlamentului a decis ca marţi să fie audiaţi Nicolae Ciucă, Ovidiu Heiul, Costel Alexe, Cătolin Predoiu, Nechita Oros şi Ion Ştefan”, a spus Titus Corlățean, vicepreședintele Senatului, potrivit Mediafax.

Calendarul audierilor de marți:

- ora 10.00 Nicolae Ciucă, propus la Apărare

- ora 11.00 Lucian Ovidiu Heiuş, propus la Finanţe

- ora 12:00 Costel Alexe, propus la Mediu

- ora 13.00 Cătălin Predoiu, propus la Justiţie

- ora 14.00 Nechita Oros, propus la Agricultură

- ora 15.00 Ion Ştefan, propus la Lucrări Publice, Dezvoltare

Calendarul audierilor de miercuri:

- ora 10.00 Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură

- ora 11.00 Lucian Bode, propus la Transporturi

- ora 12.00 Victor Costache, propus la Sănătate

- ora 13.00 Ionuţ Stroe, propus la Sport

- ora 14.00 Monica Anisie, propus la Educaţie

- ora 15.00 Violeta Alexandru, propus la Muncă

Calendarul auderilor de joi:

- ora 10.00 Bogdan Aurescu, propus la Externe

- ora 11.00 Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene

- ora 12.00 Virgil Popescu, propus la Economie

- ora 13.00 Marcel Vela, propus la Interne.

La începutul săptămânii viitoare va fi o nouă şedinţă a conducerii Parlamentului, în care se va stabili ziua votului de învestire pentru Guvernul Cîţu.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus azi că vrea „un calendar cât mai rapid” pentru învestirea guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri