Cătălin Striblea: Am numărat cel puțin 4 minciuni pe care Dăncilă le-a spus la Bruxelles

Data actualizării: Data publicării:
dancila bruxelles

Jurnalistul Cătălin Striblea atrage atenția cu privire la mai multe declarații controversate făcute de premierul Viorica Dăncilă la Bruxelles, despre care spune că sunt „minciuni”.

După ce Viorica Dăncilă le-a spus europarlamentarilor din grupul Socialiștilor și Democraților că jandarmerița de la protestele din 10 august a fost bătută cu bestialitate de „protestanți”, premierul s-a mai remarcat și prin alte declarații incorecte sau pe jumătate adevărate.

„Am numărat cel puțin patru minciuni pe care Viorica Dăncilă le-a spus într-o singură călătorie la Bruxelles.

1. Le-a spus ”verzilor” că ”se bănuiește că protestatarii erau aduși din afară și că erau drogați.”
2. A afirmat că ”Iohannis este cel care a demis-o pe Kovesi,” deși președintele a fost obligat de CCR.
3. Susține că ”60 la sută dintre magistrați sunt anchetați de DNA,” deși vorbim de o covârșitoare majoritate de plângeri.
4. A spus că PSD nu se implică în referendumul de pe 7 octombrie, deși cu o săptămână înainte anunțase că ”PSD sprijină referendumul.”

De aici eu cred că doamna prim-ministru nu este chiar o nevinovată, victimă a stresului și a presiunilor mai marilor săi politici. Când minți repetat și cu premeditare ești parte a aceluiași cerc toxic care conduce România. Nu mai e nimic de râs”, notează jurnalistul Cătălin Striblea. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Afirmațiile făcute de premier la Bruxelles nu pare să îi fi convins nici pe europarlametari. 

Ska Keller, co-președinta grupului verzilor din Parlamentul European, a declarat pentru G4Media că Viorica Dăncilă a mai spus că „protestatarii au fost trimiși din afară și că erau drogați”, dar și că șefa DNA a fost demisă de președinte. „Nu împărtășim această viziune. Ne-am exprimat îngrijorările în ce privește reforma sistemului judiciar, care ar putea încetini lupta anti-corupție dar și în legătură cu violențele poliției împotriva protestatarilor pașnici. Din punctul nostru de vedere, evoluțiile din România sunt periculoase deoarece ar putea face foarte dificilă sancționarea actelor de corupție”, a declarat Ska Keller.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri