Ce șanse sunt ca guvernul Tudose să fie remaniat. Cătălin Striblea: O restructurare ar fi în avantajul premierului

Data actualizării: Data publicării:
dragnea tudose parlament
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Mihai Tudose are luni dimineață o întâlnire cu o parte din miniștrii cabinetului, potrivit unor informații Digi24. Discuția are loc înaintea ședinței PSD de la ora 14:00. Jurnalistul Cătălin Striblea este de părere că sunt șanse mici ca întreg guvernul lui Mihai Tudose să fie remaniat și că mai degrabă se va încerca schimbarea unor miniștri care nu sunt pe placul actualului PSD.

20131108_PARLAMENT_PLEN_REUNIT_ANCOM_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea tudose dragnea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Toată lumea se așteaptă să fie o ceartă între Dragnea și Tudose, e ceva acolo, dar nu știu dacă e de maniera asta încât Dragnea să își permită să mai răstoarne un guvern. Ar fi ridicol. La asta se așteaptă multă lume. Domne, s-ar putea ca domnul Tudose să fie răsturnat. Nu știu dacă e așa. Aș lua cu un pic de sare, aș aștepta cu răbdare.

O restructurare ar fi în avantajul lui Tudose, spun eu, pentru că și-ar croi guvern așa cum vrea, ar fi mai puțină lume și și-ar întări puterea, numirile ar veni de la el.

Remanierea înseamnă schimbarea unor cetățeni de acolo și consolidarea puterii celor din teritoriu. Oamenii din terioriu, baronii locali, au locuri alocate. De exemplu, mă uitam în ziarele de Bistrița, de unde a plecat Doina Pană, până și ziarele scriau așa: cine va lua locul ministrului nostru?

Președintele PSD Bistrița trebuie să se miște repede să impună alt ministru de la Bistrița. Oamenii sunt trimiși ca săgeata din terioriu pe locurile respective. Aici vom vedea. Este între Tudose sau baronii partidului, pe aici se va alege. Fiecare va căuta să își întărească puterea. Eu nu cred că Tudose are forță să își impună prerogativele.

Mi se pare că pentru latura conservatoare a partidului, domnul Dragnea e așa, un soi de zeu, pentru că și-a câștigat partidele pe care le avea planificate cu legile justiției, le-a trecut prin Parlament și le-a dat lui Iohannis. Asta a întărit aripa conservatoare și cred că Dragnea va fi admirat.

Sunt multe aripi în PSD și țin de liderii locali, dar două tabere care să se bată pe niște principii mari nu cred că există. PSD e un partid strâns unit când vine vorba de putere. Bănuiesc că va fi o ședință în care i se va arăta lui Tudose un cartonaș galben, dar nu cred că pleacă de la ședință fără postul de premier.

Mă aștept să se aleagă una dintre cele două variante: să se schimbe niște miniștri care să fie pe placul actualului PSD și latura conservatoare să încerce să își întărească poziția”, este de părere jurnalistul Cătălin Striblea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri