Ciolacu: Am înțeles, e o problemă cu primarul din PSD. Eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui

Data publicării:
CREVEDIA - VIZITA PRIM-MINISTRU - 27 AUG 2023
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, ministrul de Interne Cătălin Predoiu și șeful DSU Raed Arafat susțin declarații de presă după ce au vizitat locul incendiului și exploziei din Crevedia, 27 august 2023. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a evitat, duminică, să se pronunţe în privinţa primarului PSD din Caracal, al cărui fiu deţine staţia GPL din Crevedia unde sâmbătă seară s-au produs exploziile devastatoare. Ciolacu a explicat că nu este în atribuţiile sale de serviciu să ia legătura cu tatăl cuiva.

Întrebat cum a fost posibil ca timp de 3 ani de zile în România să funcționeze firma unui fiu de primar, în mod ilegal, premierul a răspuns: „Eu sunt fiul cuiva. Fiecare dintre noi este copilul cuiva. Da? Cred că este un lucru normal. Ceea ce este cel mai important, și acest lucru vi-l garantez și eu și domnul ministru de Interne și doamna ministru a Justiției, cine se va face vinovat va suporta rigorile legii, fără excepție. Am înțeles, e o problemă cu primarul din PSD cu care eu trebuie să iau...nu vă supărați, eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui, la niciun acționar....pentru că nu este în atribuțiile mele de serviciu”.

„Dacă dvs, în fișa postului președintelui partidului, țineți să iau legătura cu tatăl fiului care avea un GPL...nu am luat”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Chiar dacă se sistează activitatea, unii au continuat...să vedem în urma anchetei dacă au avut vânzări directe”, a afirmat șeful PSD.

Mai multe anchete sunt în desfășurare în cazul tragediei din Crevedia. Au loc primele audieri la poliție. În paralel, fiul primarului din Caracal, cel care deține depozitul GPL ce funcționa fără avize, a fost în fața procurorilor.

Firma fiului primarului din Caracal, Ion Doldurea, se numește Flagas SRL și administrează, după toate informațiile, o stație GPL dezafectată, folosită ca depozit de gaz. Conform datelor obținute de Digi24, la Crevedia s-ar fi aflat 6 cisterne GPL, fiecare cu o capacitate de 10.000 de litri fiecare. Surse oficiale susțin că motivul producerii tragediei ar fi faptul că doi cetățeni ar fi încercat, în cursul zilei de sâmbătă, să mute gaz dintr-o cisternă în alta. De asemenea, una dintre neregulile sesizate din 2020 de autorități era la o pompă neomologată, folosită pentru transferul carburantului.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri