Ciolacu le răspunde liberalilor: Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu
Marcel Ciolacu, premierul României. Foto: George Călin/ Inquam Photos

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, într-un mesaj pe Facebook, că „actul de guvernare este mai important decât păruiala politică”, referindu-se la măsurile fiscale mult contestate pe care le pregătește Coaliția. „Lipsa de acțiune și bla bla-ul politic înseamnă, în fapt, blocarea fondurilor europene atât de necesare pentru dezvoltare”, a mai spus liderul PSD. 

„Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică. Un partid responsabil se află la conducerea țării pentru a arăta că este capabil să ia decizii pentru oameni, nu pentru a-și expune în piața publică frustrările politice.  

Nu mă voi angaja în niciun fel de conflicte care nu au legătură cu prioritățile cetățenilor. Mă voi lupta doar pentru măsurile care țin de viața oamenilor obișnuiți, de nivelul de trai și de problemele lor de zi cu zi.  

Ca premier, am datoria să vin cu soluții concrete la realitățile din țară. Iar realitatea este că au fost făcute împrumuturi foarte mari în anii precedenți, iar pandemia a demonstrat o sete incredibilă pentru risipă. Datoria mea este să echilibrez situația. Lipsa de acțiune și bla bla-ul politic înseamnă, în fapt, blocarea fondurilor europene atât de necesare pentru dezvoltare. Și nu voi permite niciodată așa ceva! Nu fug de răspundere și nici nu caut vinovați în trecut. Românii îi știu mai bine pe vinovați.  

Rolul meu este să vin cu soluții, să asigur stabilitatea politică și economică a României, să răspund la problemele cetățenilor și să îi protejez pe cei afectați de creșterea prețurilor. De asta mă voi ocupa. Scandalurile și disputele care țin de menajeria politică le las în seama altora”, arată mesajul lui Ciolacu de pe Facebook. 

Diferite măsuri discutate de Coaliție pentru modificarea Codului Fiscal circulă în spațiul public iar Guvernul nu și le asumă. 

Un alt document întocmit de Executiv, și obținut în exclusivitate de Digi24, prevede măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, care ar trebui să aducă în plus la buget aproximativ 6 miliarde de lei, potrivit ministrului Finanțelor. Marcel Boloș însă nu a vorbit despre pachetul de modificări la Codul Fiscal, spunând că nu a fost aprobat încă în Coaliție. Boloș a mai declarat miercuri că draftul de ordonanță privind noile măsuri fiscale nu este ultima variantă și că „tulbură apele”. El a adăugat că măsurile privind creșterea veniturilor sunt încă în discuție. 

Premierul Ciolacu a anunțat, miercuri, că Guvernul a pregătit peste 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar. El spune că este prima reformă „reală” în acest sens și că România discută cu Comisia Europeană pentru a evita pierderea fondurilor europene ca urmare a procedurii de deficit excesiv.

„Păruiala politică” PSD - PNL

PSD și PNL se întrec în atacuri cu vorbe grele pe rețelele sociale. Colegii de guvernare se acuză între ei pentru situația economică dezastruoasă în care se află România. Într-o intervenție la Digi24, Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, a declarat că Ciolacu ar trebui să facă un pas în spate și că parteneriatul cu PSD nu e bun. În replică, Ionuț Pucheanu, vicepreședinte PSD, a declarat că social-democrații au venit la guvernare ca și colac de salvare și că au fost transformați în „crucea roșie”.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, face apel la calm și susține că „a căuta vinovați pentru starea bugetului de astăzi și legislația aferentă nu ne duce înainte”, potrivit PS News.

„În opinia mea, a căuta vinovați pentru starea bugetului de astăzi și legislația aferentă nu ne duce înainte. Cui folosește azi dacă cineva îi acuză pe domnii Cîțu sau Câciu, sau dacă altcineva arată că cei trei prim-miniștri, din vremea când Liviu Dragnea conducea PSD, adică domnii Tudose, Grindeanu și doamna Dăncilă, au comis greșeli în materie de politică economică și fiscală? Nimănui”, a mai spus Ciucă.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu și soția lui, 19 ani de iubire și doi copii. "Nici nu știi ce să zici la o aniversare din...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...