Cioloș spune că Florin Cîțu ar putea ocupa o altă funcție după negocieri/ Rareș Bogdan: Nu avem altă opțiune decât Cîțu - premier

Data actualizării: Data publicării:
ciolos rares bogdan
Dacian Cioloș, președinte USR PLUS și Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL. Colaj foto: Inquam Photos/ PNL

Preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, întrebat dacă ar fi de acord ca premierul Florin Cîţu să ocupe o altă funcţie în urma negocierilor, precum cea de preşedinte al Senatului, vicepremier sau ministru al Finanţelor, a replicat că astfel de lucruri „se pot discuta”. Pe de altă parte, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune că alegerea liberalilor pentru funcția de premier „pe scurtă, medie şi lungă durată, este Florin Cîţu”.

„Acestea sunt lucruri care se pot discuta. Noi am vorbit de guvern, pentru că acolo se pune în aplicare programul de guvernare şi acolo trebuie să funcţionăm ca echipă. Şi premierul, indiferent de la ce partid va fi, chiar şi premierul de la PNL - care sunt îndreptăţiţi să propună un premier - trebuie să lucreze în echipă cu ceilalţi miniştri şi nu să se considere ca vătaf pe moşie”, a declarat Cioloş într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USR PLUS.

El a adăugat că în România s-au succedat, în ultimii ani, mai multe crize, iar soluţiile au fost unele „pe termen scurt”, deoarece obiectivul politicienilor a fost acela de a-i calma pe oameni. În acest sens, a pledat pentru implementarea unor obiective pe termen lung, inclusiv în domeniul sănătăţii.

„La Ministerul Sănătăţii, cât am avut noi miniştri, pe lângă rezolvarea problemelor curente de administrare a pandemiei, s-a lucrat foarte mult şi pe pregătirea proiectelor de investiţii. Investiţii în spitale, în oameni, cu o viziune şi pe următorii doi-trei-patru-cinci ani.

A ars un spital şi a mai ars şi alt spital în urmă cu câteva luni şi nu avem nicio garanţie că lucrul acesta nu se va întâmpla peste încă o lună, două sau trei. Dar putem avea garanţii că dacă avem un guvern responsabil, banii aceia din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt folosiţi pentru investiţii, nu ca să rezolvăm problemele interne ale unui partid sau altul, aşa cum premierul Cîţu a vrut să facă cu acel PNDL. Asta trebuie să înţeleagă partidele care vor parteneriat cu USR PLUS", a spus Cioloş, citat de Agerpres.

Rareș Bogdan: Noi nu avem o altă opţiune

Alegerea liberalilor pentru funcţia de premier pe scurtă, medie şi lungă durată este Florin Cîţu, a afirmat, duminică, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan.

„Cu siguranţă putem merge pe un premier din interiorul cabinetului care sau să demisioneze, sau să nu primească votul de investitură. Dar alegerea noastră pentru a fi premier, pe scurtă, medie şi lungă durată, este Florin Cîţu. Noi nu avem o altă opţiune.

Oricine speculează alte opţiuni, sunt strict din dorinţa de a face scenarii politice. Noi mergem pe Florin Cîţu şi pe el îl vom susţine şi cu el vom traversa această perioadă”, a declarat Rareş Bogdan în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV.

Întrebat dacă nu crede că el ar fi o variantă mai bună de premier, Rareş Bogdan a precizat că, din punctul său de vedere, „Florin Cîţu este cea mai potrivită persoană” pentru funcţia de prim-ministru.

„Eu îmi voi folosi toată influenţa şi capacitatea pentru a-i strânge o majoritate parlamentară lui Florin Cîţu”, a precizat prim-vicepreşedintele PNL, citat de Agerpres.

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”, care urmează să fie votată marți. Pe lângă social-democrați, pentru moțiune și-au anunțat susținerea parlamentarii USR PLUS și cei ai AUR.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
De ce Regele Charles ține mereu mâinile în buzunar sau la spate. Își ascunde degetele?
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez, detaliul care amplifică zvonurile privind divorțul de Ben Affleck: „Lipsă de integritate și...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...