Ciucă: Ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în octombrie. Vom identifica resurse pentru mărirea pensiilor și salariilor

Data actualizării: Data publicării:
sedinta-guvern-nicolae-ciuca
Ședința de Guvern. FOTO. gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri că Ministerul Finanţelor urmează să prezinte până pe 20 octombrie proiectul de buget pentru anul viitor, astfel încât acesta să poată fi supus dezbaterii parlamentare în luna noiembrie.

"Ministerul Finanţelor, în deplină coordonare cu ordonatorii principali de credite, vor veni în primă lectură cu bugetul, nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât la nivelul Guvernului să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie, iar în luna noiembrie bugetul să intre la analiză şi vot în Parlament", a spus Ciucă, în debutul şedinţei de guvern.

El a menţionat că acest proiect va permite continuarea investiţiilor, implementarea programelor din PNRR, gestionarea deficitului bugetar şi a inflaţiei, dar şi creşteri de salarii şi pensii.

"Am discutat şi ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect de buget prin care vom asigura continuitatea programelor de investiţii. De asemenea, vom asigura implementarea programelor din PNRR. Ne vom asigura de asemenea că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar şi inflaţia. Concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor şi a pensiilor începând cu anul viitor. Totodată, asigurând măsurile necesare pentru protejarea populaţiei vulnerabile", a mai spus el. 

Întrebat cum vede posibila sau probabila majorare a salariilor și pensiilor, președintele Klaus Iohannis a declarat marți că "este corect, este rezonabil și este așteptat" ca acestea să crească.

Iohannis consideră că "nu oamenii simpli trebuie să plătească pentru aceste crize și Guvernul trebuie și va identifica soluții".  "Atâta vreme cât nu avem o previziune a bugetului pentru anul viitor, orice ar spune unul sau altul este o speculație. Însă pot să vă spun un lucru pe care eu personal l-am transmis liderilor coaliției. Având în vedere că suntem în criză energetică, avem foarte multe probleme în economie, avem și o creștere economică, avem totuși o inflație destul de mare, este corect, este rezonabil și este așteptat să crească și salariile și pensiile. În condițiile în care inflația a ajuns, acum recent au fost date publicității datele, peste 15%, nu mi se pare rezonabil să fie refuzată discuția pe creșterea salariilor și pensiilor", a spus Klaus Iohannis.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...