Ciucă: Opțiunea noastră pentru Primăria Capitalei este Sebastian Burduja. Are șansa fiecărui candidat

Data actualizării: Data publicării:
ciuca si burduja
Sebastian Burduja și Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marți, în Parlament, că Sebastian Burduja este opțiunea liberalilor pentru ca candida la funcția de primar general al Capitalei și că „are șansa fiecărui candidat”.

„Nu este târziu. Timpul este cât se poate de scurt și avem nevoie ca această decizie să fie luată până la finele săptămânii. Oricare dintre candidați are o șansă. Nu contează ceea ce cred eu, ci contează ceea ce percep locuitorii Capitalei.

În momentul de față, (Sebastian Burduja – n.red.) este opțiunea noastră pentru a candida la această poziție. Are șansa fiecărui candidat. De aici înainte există pentru fiecare dintre candidați șansa de a-și prezenta programul politic, echipa, toate celelalte argumente care sunt folosite în campanie”, a declarat Nicolae Ciucă.

Coaliția rămâne blocată la Capitală între un „meteorit surpriză” și lipsa unei stele proprii care să-i eclipseze pe ceilalți candidați la primărie. Intrarea lui Piedone în cursă le-a dat calculele peste cap. Gabriela Firea nu reușește să adune voturi și de la partenerii PNL, iar Sebastian Burduja e relativ necunoscut și trebuie împins din greu pentru a se apropia de Nicușor Dan. Această radiografie a bătăliei pentru Capitală aparține prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a declarat, marți, la sediul PNL, că, în sondajele efectuate să testeze opțiunile de vot pentru alegerile din Capitală, PNL are un bazin electoral de 23-24%, PSD în jur de 30% iar Nicușor Dan 28-29%. Acesta spune că 23-24% din electoratul PNL ar merge spre Nicușor Dan iar în cazul în care liberalii ar susține împreună cu PSD pe Gabriela Firea, 5-6 din 10 votanți PNL s-ar muta ca opțiune către Nicușor Dan. În situația în care PNL și PSD ar susține un candidat liberal, social-democrații ar pierde 5 din 10 votanți în favoarea lui Cristian Popescu Piedone, 4 din 10 ar opta pentru candidatul PNL iar unul din 10 s-ar duce către Nicușor Dan.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri