Clotilde Armand, despre străzile neasfaltate din Sectorul 1: Avem un program de reabilitare. Până acum am finalizat peste 30 de străzi

Data publicării:
strada in lucru
Foto: Shutterstock

Clotilde Armand a vorbit, marți seară, la Jurnalul de Seară de la Digi24, despre programul de reabilitare a străzilor din Sectorul 1. „Până acum am reușit să finalizăm peste 30 de străzi, care în general erau de pământ sau de un asfalt de acum 50 de ani,” a precizat primarul.

Cosmin Prelipceanu: Un spectator ne spune: „În cel mai bogat sector al Capitalei sunt în continuare străzi fără asfalt” și ne spune că e vorba despre strada Liliacului. Și în Dămăroaia. De când știm de sectorul 1, în Dămăroaia sunt străzi care încă nu au primit asfalt. Care e secretul?

Clotilde Armand: Vă mulțumesc că îmi dați ocazia să vorbesc aici de acest program, după programul de școli și programul pentru spitale, programul de reabilitare a străzilor este unul absolut extraordinar.

Cosmin Prelipceanu: Este extraordinar, dar unele nici măcar nu au văzut asfaltul vreodată. 

Clotilde Armand: Liliacului este un caz special de care ne ocupăm de trei ani. Străzile din jur, care sunt, care au fost de pământ, sunt asfaltate la ora actuală. Pe strada Liliacului avem niște proprietari, dacă nu mă înșel, care nu vor, adică strada nu este cadastrabilă, în sensul că ne luptăm cu el.

Cosmin Prelipceanu: Adică Liliacului e o stradă privată?

Clotilde Armand: Liliacului este o stradă privată la ora actuală, da.

Cosmin Prelipceanu: Și atunci nu puteți să interveniți dacă nu vor proprietarii.

Clotilde Armand: Sunt două tipuri de probleme de care ne lovim, dar mai bine vă spun mai întâi programul. E vorba de un program care vizează cadastrarea, apa, canalizare și asfaltarea de o mie de străzi din Sectorul 1. Până acum am reușit să finalizăm peste 30 de străzi, care în general erau de pământ sau de un asfalt de acum 50 de ani. Străzile de pământ care încă nu sunt asfaltate, există două categorii. Sunt cele care acum ne-au fost date în administrație de către Primăria Generală, sunt zece străzi pe care le-am primit acum două luni în administrație, acum am finalizăm partea de proiectare și o să intrăm anul acesta să facem asfaltul. Și sunt străzile pentru care trebuie să facem apa și canalizare. Și lucrăm cu Apa Nova la acest proiect.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri