Comisiile de Muncă și Buget-Finanțe din Senat au votat eliminarea impozitului de 10% pe concediile medicale

Data publicării:
senatori lucreaza in comisii
Foto: Facebook

Comisiile reunite de Muncă și Buget-Finanțe din Senat au votat în unanimitate luni eliminarea taxării cu 10% a concediilor medicale, a anunțat grupul PNL din Senatul României. Măsura a fost introdusă printr-o decizie a guvernului luată la sfârșitul anului trecut.

„Amendamentul propus de senatorii PNL prin care se elimină taxarea cu 10% a concediilor medicale a fost votat în unanimitate în ședința comisiilor reunite de Muncă și Buget - Finanțe din Senatul României. Senatoarea Nicoleta Pauliuc a susținut în cadrul ședinței amendamentul asumat și votat de membrii celor două comisii”, a anunțat luni grupul PNL din Senat pe Facebook.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc declarase în urmă cu o săptămână că grupul parlamentar PNL va depune în Parlament un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale, măsură introdusă de guvernul PSD-PNL.

Guvernul a decis, la finalul anului trecut, ca românii care intră de anul acesta în concediu medical să fie taxați suplimentar. Mai exact, cei care intră în concediu medical vor plăti 10% contribuții la sănătate din indemnizația primită în această perioadă. Scutiți sunt doar cei care au nevoie de liber în urma unui accident de muncă sau a unei boli profesionale.

Procentul se aplică sumei brute a salariului, trecută de angajator în contractul de muncă.

Noua taxă a fost introdusă de Guvernul Ciolacu la finele anului trecut, printr-o ordonanță de urgență.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri