Conducerea PNL se reunește înainte de consultările cu Iohannis. Vîlceanu: În acest moment, propunerea de premier e Cîțu

Data actualizării: Data publicării:
dan vilceanu la ministerul finantelor
Foto: INQUAM photos/Ilona Andrei

Propunerea de premier cu care liberalii vor merge la Cotroceni e Florin Cîțu, a spus la Digi24 Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL. El a anunțat că Biroului Permanent Național al partidului se reunește joi la ora 10, înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis.

La acest moment noi avem o decizie a Biroului Executiv. Mâine dimineață la ora 10.00 avem o ședință a Biroului Permanent Național, din care fac parte toți președinții de organizații ai PNL și vom decide în consecință. La acest moment, nu există o altă decizie a PNL”, a spus Dan Vîlceanu la Digi24.

Întrebat dacă decizia în privința lui Cîțu s-ar putea schimba, Vîlceanu a spus: „Noi avem o decizie la momentul acesta, vom vedea ce se va întâmpla mâine. Dar la momentul acesta nu pot să vă dau un răspuns, pentru că avem deja o decizie”.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis a discutat cu liberalii despre nevoia unei alte nominalizări pentru funcția de premier, Vâlceanu a răspuns: „Eu nu am o astfel de informație”.

Dacă exista o dorință pentru o altă nominalizare, cu siguranță o comunicam public. Nu a existat o dorință de a avea o altă nominalizare. Am văzut tot felul de informații care au apărut în ultimele două zile. La momentul în care discutăm nu există o altă decizie”, a adăugat el.

De altfel, mai mulți lideri liberali și-au anunțat susținerea pentru desemnarea lui Florin Cîțu ca premier, după ce dinspre partid au apărut informații că Iohannis nu l-ar mai dori pe Cîțu în această funcție și că ar avea de gând să desemneze pe altcineva pentru a forma guvernul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri