Corina Crețu dezvăluie o discuție cu Lucian Șova, despre Autostrada A8: „Trebuie să discut cu Liviu”

Data publicării:
Lucian Șova, fost ministru în guvernele Tudose și Dăncilă
Lucian Șova, fost ministru în guvernele Tudose și Dăncilă Foto: captură TV

Europarlamentarul Corina Crețu a dezvăluit, sâmbătă, într-o conferință de presă, o discuție cu fostul ministru al Transporturilor, Lucian Șova, în care i-a propus acestuia începerea studiilor de fezabilitate pentru A8, autostrada care să lege Moldova de Ardeal. Lucian Șova i-ar fi spus însă că trebuie să discute mai întâi cu Liviu Dragnea, relatează Mediafax.

Fostul comsiar european, actual europarlamentar, Corina Crețu a făcut dezvăluirile, sâmbătă, la Iași, într-o conferință de presă.

„La mine în birou, am martori, i-am spus (n.r. - lui Lucian Șova, ministrul Transporurilor) că anul viitor va fi Anul Centenar, hai să facem un gest simbolic. Avem încă cinci miliarde de euro la dispoziţie pentru infrastructura de transport. Nu putem finanţa din aceste lucruri totul, dar măcar studiul de fezabilitate pentru Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, să facem un gest simbolic și după aceea să începem construcția din anul 2021, în exerciţiul financiar viitor. Vreau să vă spun că toată lumea a rămas şocată, dacă acesta era domnul ministru al Transporturilor care spune 'Nu ştiu, trebuie să vorbesc cu Liviu (n.r. Liviu Dragnea)'. Și aşa mi s-a întâmplat cu toate lucrurile. Nimeni nu a avut curajul să ia o decizie”, a declarat la Iași, în conferința de presă, europarlamentarul Corina Creţu.

Europarlamentarul pare să facă o confuzie. În 2017, anul în care spune că ar fi avut loc discuția cu Lucian Șova, acesta din urmă era ministru al comunicațiilor în guvernul condus de Mihai Tudose ( – 

La sfârșitul anului 2018, reprezentanţii asociaţiilor care pledează pentru Autostrada Ungheni - Târgu Mureş, ce leagă Moldova de Ardeal, declarau că sunt convinși că Liviu Dragnea pune beţe în roate construirii acesteia.

Ulterior, când ministru al Transporturilor era Răzvan Cuc, acesta declara că Autostrada A8 este obiectiv național.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri