Cumpărături la Camera Deputaților: un plug de zăpadă și „niște mărunțișuri”

Data publicării:
sedinta comuna senat Camera deputatilor 27 martie 5257308-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu-1

„Am depus la Biroul Permanent al Camerei un memorandum privind modificarea listei de dotări independente şi alte cheltuieli asimilate investiţiilor pe anul 2013. Bugetul, în urma rectificării bugetare, s-a redus şi a rămas la suma de 3.961 mii lei. În ceea ce priveşte procurarea de autoturisme, în urma licitaţiei s-au cumpărat (autoturisme -n.r.) cu 3.935 mii de lei, rezultând o economie de 430.000 de lei. Din această economie, de 430.000 de lei s-a aprobat dotarea cu un plug pentru zăpadă şi cu alte materiale din acestea mărunte care sunt necesare în momentul de faţă”, a explicat Mircovici, citat de Mediafax.

El a arătat că, aşa cum „omul îşi ia lopată, iar cel care are o suprafaţă mai mare îşi ia aspirator”, Camera Deputaţilor îşi ia un plug pentru zăpadă.

„Din 430.000 de lei ce poţi să iei? Deci s-a luat plugul, se mai iau două elemente pentru instalaţia cu circuit închis care există aici, nişte mărunţişuri. Atunci când discutăm despre bugetul unei Camere care înseamnă 0,03% din bugetul naţional, nu ne punem problema ce înseamnă 400.000 de lei în totalul unor cheltuieli, bani care sunt făcuţi din economia care a rezultat în urma licitării cumpărării maşinilor”, a adăugat Niculae Mircovici.

Potrivit memorandumului intern, pe lista de dotări independente se mai află achiziţionarea a şapte laptopuri pentru pregătirea documentelor în timpul şedinţelor din plen din Biroul permanent şi din comisii, un echipament de jantare, o maşină de echilibrat roţi, o staţie de încărcat acumulatori, un tester diagnosticare, o instalaţie de colmatare instalaţii sanitare, un echipament termografic, un sistem integrat server multifuncţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri