Dacian Cioloş a vorbit la Digi24 despre planul pentru construirea unei noi majorităţi politice

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos inquam photos octav ganea 20190508131537_OGN_5341-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Dacian Cioloş a declarat la Digi24 că este la Bruxelles unde lucrează la constituirea unui grup politic în Parlamentul European. „Am venit să începem discuţiile pentru acest grup politici din care să facem parte”, a spus Dacian Cioloş. Totodată, el a vorbit despre construirea unei noi majorităţi politice, fiind necesare, în opinia sa, alegeri anticipate.

Referindu-se la rezultatul alegerilor europarlamentare şi la referendum, Cioloş a spus că merită felicitări oamenii care au fost la vot şi voluntarii care s-au implicat. „Implicarea dă roade, de acum o să avem mult de lucru, dar asta nu e o problemă, important e că avem cu cine. Există perspective bune pentru ce construim. Sunt la Bruxelles de azi, lucrăm la constituirea unui nou grup politic în PE, am venit să începem discuţiile pentru constituirea acestui grup politic din care vom facem parte şi care să fie parte a unei majorităţi proeuropene în parlament care să susţină desemnarea unui nou preşedinte al Comisiei Europene”, a afirmat Dacian Cioloş.

El a adăugat că pentru a putea construi o nouă majoritate e nevoie de alegeri anticipate şi pentru parlamentul naţional.

„Credem că asta e forma cea mai directă şi democratică de a relegitima forţe politice în Parlamentul României ca să putem construi o majoritate politică gata să guverneze. După ce lucrurile se limpezesc şi în PSD, şi avem premisele pentru asta, ar trebui să ne gândim foarte serios. Românii au dat un semnal că această primenire poate avea loc, această clarificare a relegitimării unor forţe politice în parlament care să guverneze pentru România şi în interesul românilor, nu al unor lideri de partid. Acest lucru e posibil. Suntem gata să fim părtaşi la un astfel de proces. Putem să guvernăm în urma unor alegeri pentru Parlamentul naţional.”, a adăugat Cioloş.

„De acum înainte avem un mandat toţi care am primit votul ieri, dincolo de a merge să reprezentăm România în PE, avem de construit în România, avem de reaşezat multe lucruri, încurajăm antreprenorii să investească, să investim în spitale, şcoli, să repunem România la locul ei.

Mă bucur că putem face asta împreună cu mulţi români care au arătat ieri atâta determinare”.

Dacian Cioloş a avut un mesaj şi pentru diaspora: „Acest guvern trebuie să plece, Meleşcanu trebuie să plece pentru modul dezastruos în care a organizat aceste alegeri şi modul umilitor în care au fost târâţi românii care au stat ore în şir şi nu au putut vota.

Dincolo de cum va trebui să corectăm legislaţia pentru ca astfel de lucruri să nu mai întâmple, Guvernul trebuie să îşi asume responsabilitatea. De ieri există şi acest motiv în plus ca Guvernul acesta să plece”.

În legătură cu decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea, Dacian Cioloş a spus: „Mă bucur că această decizie a justiţiei vine după ce partidul pe care îl conduce a fost pus la locul lui de electorat, ca să nu avem interpretări că justiţia e inflenţată politic.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Fostul soț al lui Gwen Stefani și-a făcut o iubită care pare geamănă artistei. Xhoana X, pozată în costum de...
Film Now
Billy Zane, de nerecunoscut în primele imagini din filmul „Waltzing With Brando”. Starul din „Titanic” îl...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
Cum arată o zi din viața antreprenorului care vrea să devină adevăratul Benjamin Button. Ia 100 de suplimente...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...