Dan Barna: Ați reușit performanța ca prin recursul compensatoriu să eliberați peste 22.000 de infractori

Data actualizării: Data publicării:
dan barna

Președintele USR, Dan Barna, a criticat guvernarea PSD, precizând că din cele 13 autostrăzi promise în programul de guvernare, nu a fost realizată niciuna, că niciunul din cele 8 spitale regionale promise nu a fost ridicat, dar în schimb au fost eliberați 22.000 de infractori pe străzi.

"Astăzi, Parlamentul României dă Bacalaureatul politic în fața cetățenilor. Astăzi, avem șansa să trecem acel examen și toată lumea este cu ochii pe noi. Nominalizarea dumneavoastră ca premier a fost o greșeală. Nu v-am susținut nici atunci, nu vă susținem nici acum. Conduceți de departe unul dintre cele mai incompetente guverne din ultimii 30 de ani. De fapt, am și pariat că acesta este cel mai incompetent Guvern pe care l-a avut România după Revoluție", a declarat Dan Barna, în plenul Parlamentului, unde se dezbate moţiunea de cenzură.

Liderul USR a criticat-o dur pe Viorica Dăncilă, spunând că aceasta a fost total nepregătită pentru funcția de premier.

"România merita un prim-ministru cu viziune, căruia să-i pese de ceea ce se întâmplă în societate și, în schimb, v-a primit pe dumneavoastră. Este totuși un lucru bun pe care l-ați făcut, nu pentru că ați crezut în el, ci de frica consecințelor, dar este un lucru bun acela că nu l-ați scăpat pe Liviu Dragnea de pușcărie când puteați să o faceți. În rest, nimic. Nu ați reușit să terminați o singură autostradă din cele 13 pe care le-ați promis. Promisiunea PSD era că până la finalul mandatului vom avea 13 autostrăzi. Se încheie mandatul și sunt doar 78 de kilometri. Nu ați construit nici măcar unul singur din acele 8 spitale regionale în care românii aveau speranțe și pentru care v-au votat în 2016. Ați promis 2.500 de creșe și grădinițe și abia sunt 45. În schimb, ați reușit performanța ca prin recursul compesatoriu să eliberați peste 22.000 de infractori, mulți dintre ei violatori și persoane violente, care au și recidivat între timp și s-au întâmplat dramele care îngrozesc România astăzi", a mai spus președintele USR.

Dan Barna a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că a "aruncat la gunoi 50 de ani de istorie diplomatică în Orientul Mijlociu".

"Ați risipit șansa României de a fi membru nepermanent în Consiliul de Securitate, prin pokerul stupid cu mutarea Ambasadei, care ne-a făcut de râs în toată diplomația internațională", a conchis Dan Barna.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri