Dan Barna, după discuția cu președintele: Am găsit în Klaus Iohannis un aliat pentru reforme reale în infrastructură

Data publicării:
dan barna la masa cu klaus iohannis
Cătălin Drulă și Dan Barna de la USR, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Vicepremierul Dan Barna, președintele USR, a afirmat joi seară după discuția cu președintele Klaus Iohannis că a găsit în șeful statului „un susținător și un aliat în lupta noastră pentru a promova reforme reale în zona de infrastructură și a companiilor de stat din acest sector”.

„Am găsit în președintele Klaus Iohannis un susținător și un aliat în lupta noastră pentru a promova reforme reale în zona de infrastructură și a companiilor de stat din acest sector. În întâlnirea pe care am avut-o azi la Cotroceni, alături de colegul meu Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, i-am spus președintelui că, din punct de vedere al infrastructurii de transport, una dintre prioritățile actualului guvern va fi recondiționarea și modernizarea căilor ferate, astfel încât trenul să redevină una din opțiunile preferate ale românilor”, a scris Dan Barna, pe pagina de Facebook.

El a adăugat că „proiectele de construcție și reparare a infrastructurii rutiere și feroviare trebuie să fie planificate în așa fel încât să fructificăm la maximum oportunitatea fondurilor care vor veni prin PNRR”. „Aceasta este o oportunitate pe care colegul meu Cătălin Drulă o înțelege foarte bine și lucrează intens pentru a o transforma în realitate. Am discutat aplicat despre câteva dintre proiectele prioritare în următorii ani”, a menționat Barna.

„În privința companiilor de stat a existat un consens asupra necesității ca în conducerea lor să fie numiți manageri profesioniști, capabili să le administreze performant în interesul și beneficiul public. Pentru multe astfel de companii ar fi o premieră. În contextul oportunității resurselor asigurate de PNRR și a necesității deja dramatice de a face reforme structurale în următoarele luni, obiectivele și mizele acestui guvern nu pot fi decât reformiste, oricâtă rezistență inerțială întâlnim în sistem”, mai afirmă vicepremierul.

Dan Barna a anunţat astăzi că a fost deschisă seria întâlnirilor de lucru dedicate actualizării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, adăugând că, până cel mai târziu la 30 aprilie, PNRR va fi transmis oficial Comisiei Europene.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri