Dan Barna s-a răzgândit: ”România nu poate avea investiții rusești. Categoric, nu”

Data actualizării: Data publicării:
ciolos barna ID92009_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Dacian Cioloș și Dan Barna Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Dan Barna, liderul USR, s-a delimitat categoric marți de Rusia și China și a declarat că, dacă va fi președinte, România va avea cu aceste două țări ”doar relații diplomatice funcționale”. Președintele USR a corectat astfel declarațiile făcute vineri, la Suceava, unde a spus că România trebuie să dezvolte relații economice cu Rusia și China și că ”nu are o problemă” cu investițiile pe care cele două state le-ar face în România. Barna a spus la Suceava că cele două puteri mondiale ar trebui să respecte anumite ”principii foarte clare”, în timp ce marți, la Constanța, a respins categoric orice fel de relație economică cu cele două țări. 

Dan Barna a fost întrebat la Constanța ce investiții rusești ar vedea oportune în Constanța, în contextul declarațiilor pe care liderul USR le-a făcut în Suceava, atunci când a spus că Rusia și China sunt actori relevanți. Barna a spus că declarația respectivă a fost interpretată greșit și că România nu poate funcționa în afara parteneriatelor cu SUA și NATO, scrie G4Media.

”Parteneriatul cu SUA este fundamental pentru noi (…) România nu va putea să funcționeze cu Rusia și China în afara parteneriatelor cu SUA și NATO. România nu poate avea investiții rusești. Categoric, nu”, a precizat Dan Barna.

Dacian Cioloș a intervenit în discuție și a întărit declarația lui Barna: ”Iar Constanța nu are nevoie de investiții rusești. Constanța poate accesa fonduri europene. Cu o linie clară, cu un primar competent și coerent, Constanța cu Portul ei își vor schimba fața”, a adăugat liderul PLUS.

(Editor A.D.)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri