Dan Voinea, anchetat pentru procesul soților Ceaușescu de Secția înființată de Toader și Iordache

Data actualizării: Data publicării:
Dan Voinea fost procuror

Fostul procuror militar Dan Voinea va fi anchetat de nou-înființata Secție pentru investigarea magistraților pentru cum s-a desfășurat procesul și execuția cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu, în decembrie 1989, anunță Newsweek România.

Citiţi şi: Ce înseamnă pentru Dragnea lovitura dată prin Toader lui Lazăr

Jurnaliștii de la Newsweek România citează declarația șefului Parchetului Militar, generalul Gheorghe Cosneanu, potrivit căruia nou-înființata Secție pentru investigarea magistraților a cerut dosarele în care sunt implicați magistrați militari. „Sunt 20-25 de dosare per întreg sistemul. Dosarul Brașov (Brașov '87 - n.r.) va merge pentru că sunt parte a cercetării doi judecători care au dat soluția și încă traiesc”, a declarat Cosneanu.

Cât despre procesul soților Ceaușescu, în care a fost implicat și procurorul Dan Voinea, șeful Parchetului Militar spune că dosarul a fost clasat pentru că s-ar fi prescris faptele, dar că o organizație nonguvernamentală din Arad a atacat soluția, iar ICCJ a dat dreptat ONG-ului.

Dan Voinea, fost procuror şef al Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă ICCJ, a lucrat de-a lungul timpului și la dosarele „Revoluției” și „Mineriadei 13-15 iunie 1990”. În primul dosar, în luna aprilie 2018, a început urmărirea penală împotriva fostului președinte Ion Iliescu. În al doilea, fostul șef al PSD și al statului a fost trimis în judecată, alături de ex-premierul Petre Roman și Miron Cozma.

Mai multe detalii pe Newsweek România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri