De ce nu mai este Bode ministru în Cabinetul Ciolacu. Ciucă: S-a luat decizia să ocupe funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - BIROUL POLITIC NATIONAL PNL - CONFERINTA DE PRESA - 30 IAN 2023
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, îl vede pe președintele liberalilor, Nicolae Ciucă, ca posibil candidat la alegerile prezidențiale din 2024. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Lucian Bode nu va mai face parte din Guvernul Ciolacu pentru că PNL a decis să se concentreze și asupra activității politice a partidului, a declarat Nicolae Ciucă, președintele PNL, miercuri, întrebat de ce unii miniștri din cabinetul său nu mai fac parte din viitorul executiv. Președintele Klaus Iohannis atrăgea atenția în februarie că „sunt probleme” cu lucrarea de doctorat a lui Lucian Bode și spunea că așteaptă o decizie a partidului „cel târziu până la rotația guvernamentală”.

Fostul ministru de Interne Lucian Bode, secretar general PNL, se va ocupa de activitatea politică a partidului și va fi numit vicepreședinte al Camerei Deputaților, a anunțat Nicolae Ciucă miercuri, întrebat dacă lipsa unor nume din Guvernul Ciolacu înseamnă că au avut rezultate slabe în Guvernul Ciucă.

„Nu au fost deloc rezultate proaste. Când vorbim de politică vorbim de rezultate la guvernare, de cealaltă parte rezultate în activitatea politică. Am luat decizia să mergem cu profesioniști în guvern și de cealaltă parte să ne ocupăm de tot ce înseamnă activitate politică.

Acum, la nivelul grupului deputaților, s-a luat decizia ca domnul secretar general (Lucian Bode - n.r.) să ocupe funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Ca atare, există o echilibrare între activitatea guvernamentală și activitatea politică la nivelul PNL”, a declarat Nicolae Ciucă miercuri.

Președintele Klaus Iohannis declara în februarie că „sunt probleme” cu lucrarea de doctorat a lui Lucian Bode, ministru de Interne pe atunci, spunând că speră ca până la rotația guvernamentală PNL să ia o decizie „clară”.

„Este adevărat, acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios. Eu am încredere că în PNL, dar și domnul Bode personal, vor analiza aceste chestiuni și impactul politic. Eu, personal, sincer, mă aștept ca cel târziu până la rotația guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri