Deca, după promulgarea Legilor Educaţiei: Munca noastră nu se încheie aici. Voi face tot ce ţine de mine ca legile să fie implementate

Data actualizării: Data publicării:
Ligia Deca, Ministrul Educatiei, sustine un briefing de presa la finalul sedintei de guvern, la Palatul Victoria din Bucuresti, 28 octombrie 2022.
Ligia Deca, Ministrul Educatiei. Foto: Sabin Cîrstoveanu/Inquam Photos

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a spus că munca echipei de la minister nu se încheie după promulgarea Legilor Eucaţiei, din contră, urmează elaborarea legislaţiei secundare.

„Am luat parte, astăzi, la un moment memorabil pentru mine şi definitoriu pentru parcursul sistemului de învăţământ din România. Legile Educaţiei «România Educată» au fost promulgate de preşedintele României Klaus Iohannis. Astăzi a fost, aşadar, îndeplinit angajamentul asumat atât de preşedintele ţării, cât şi de mine, în calitate de ministru al Educaţiei”, a scris pe Facebook Ligia Deca, potrivit News.ro.

Aceasta a precizat că a fost un efort colectiv intens.

„Suntem mândri de rezultat, pentru că ştim că scopul acestui pachet legislativ este acela de a construi un sistem de învăţământ de calitate pentru copiii noştri. Munca noastră, a echipei de la Ministerul Educaţiei, nu se încheie aici. Urmează o activitate intensă pentru elaborarea legislaţiei secundare, proces în care vom avea alături toţi actorii reprezentativi din sistemul educaţional”, a mai scris Deca.

Ministrul a mulţumit celor care au făcut ca aceste legi să devină realitate.

„Promit că voi face tot ce ţine de mine ca legile educaţiei «România Educată» să fie implementate, astfel încât învăţământul din ţara noastră să beneficieze de reformele mult aşteptate”, a mai spus ministrul.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, după ce a semnat, în prezenţa mai multor oficiali, decretele de promulgare a Legilor Educaţiei, că „România Educată”, proiectul său de suflet, devine acum realitate şi este un angajament îndeplinit.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri