DINCOLO DE CONTROVERSE. Ion Stan şi Gabriela Vrânceanu Firea au obţinut loc în Parlament

Data publicării:
ion 20stan 205476575 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-37943

Acuzaţiile pe care Direcţia Naţională Anticorupţie i le-a adus deputatului PSD Ion Stan nu i-au afectat acestuia scorul electoral. Deşi confruntat cu o cerere de ridicare a imunităţii parlamentare, social-democratul a câştigat din prima etapă un nou mandat de deputat, cu peste 66 la sută din voturi.

Nici George Becali nu a avut emoţii la scrutin, chiar dacă înscrierea lui în PNL a fost primită cu reticenţă de o parte dintre liberali. Omul de afaceri a câştigat aproape 65 la sută din voturi pentru un mandat de deputat la Bucureşti.

Şi candidaţii USL care provin din presă au câştigat din prima rundă. Sorin Roşca Stănescu a obţinut, conform numărătorii USL, peste 55% din voturi pentru un mandat de senator în judeţul Dâmboviţa.

Gabriela Vrânceanu Firea şi-a adjudecat şi ea, din prima încercare, un mandat de senator în Ilfov. Fosta ştiristă a obţinut peste 75 la sută din voturile din colegiu.

În acelaşi context apare şi Sebastian Ghiţă, om de afaceri şi patronul unui post de televiziune. El a reuşit să obţină, din prima rundă, un mandat de deputat în Prahova cu aproape 60% din voturile alegătorilor.

Şi alţi politicieni aflaţi la început de drum intră în Parlament fără emoţii. Este cazul Elenei Cătălina Ştefănescu, fosta secretară a social-democratului Liviu Dragnea. În vârstă de doar 23 de ani, ea a reuşit să strângă nu mai puţin de 75% din voturile alegătorilor din colegiul în care a candidat pentru un mandat de deputat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri