Dragnea despre Viorel Ștefan: Dezastru la comunicare

Data actualizării: Data publicării:
VIOREL_STEFAN_170131_BRIEFING_GUVERN_GRATIERE_09_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fostul ministru de Finanțe din Guvernul Grindeanu, Viorel Ștefan, revine în Cabinetul Dăncilă, de data aceasta pe o funcție de vicepremier. În primăvara anului trecut, Ștefan a fost ținta mai multor critici venite din partea președintelui PSD.

VIOREL_STEFAN_170131_BRIEFING_GUVERN_GRATIERE_09_INQUAM_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Prima referire în termeni critici la ministrul Viorel Ștefan a venit chiar în ianuarie 2017, la scurt timp după învestirea Guvernului Grindeanu, când Liviu Dragnea a apreciat, în contextul discuțiilor despre bugetul de stat, că acesta „a fost puțin mai moale decât trebuia”. „Discuţia a fost generată de faptul că o parte dintre miniştri nu au fost foarte atenţi şi nu au înţeles foarte bine că programul de guvernare aprobat prin vot trebuie să fie pus în practică 100% şi, din eroare sau din neatenţie, au încercat să pună alte priorităţi la finanţare, care nu erau trecute în programul de guvernare (...) Viorel Ştefan a înţeles foarte bine numai că, fiind la prima lui confruntare cu ministerele, a fost poate mai moale decât trebuie să fie un ministru de Finanţe (...) E de bună credinţă, un bun profesionist, dar a fost puţin mai moale decât trebuia”, declara Dragnea.

La mijlocul lunii martie 2017, după ce Viorel Ștefan a declarat că Executivul este pregătit să ia măsuri de reducere a cheltuielilor dacă se va constata depășirea țintei de deficit bugetar de 3%, președintele PSD reacționa: „Dacă programul de guvernare este urmărit punct cu punct și implementat punct cu punct, nu are motive să se îngrijoreze, după părerea mea. Dar să vorbești în luna martie de tăieri de cheltuieli, mi se pare puțin cam grăbit”.

Apoi, la începutul lunii mai 2017, în contextul discuțiilor despre modificarea Codului fiscal și despre „revoluția fiscală” concepută de PSD-ALDE, președintele PSD a arătat, într-o intervenție la un post de televiziune, că „Viorel Ștefan este un ministru bun, dar este un dezastru la comunicare”. „Sper să-și îmbunătățească comunicarea, pentru că de multe ori vorbele pot face mai mult rău decât faptele”, mai spunea Dragnea.

O lună mai târziu, ministrul Viorel Ștefan era iar criticat, pentru absența de la votul din Parlament pe legea salarizării unitare. „Da, într-adevăr, este o problemă că azi ministrul de Finanţe nu a venit în Parlament să susţină legea, cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru şi să îmi cer scuze, ca preşedinte al PSD, că un membru al Guvernului care trebuia să vină astăzi nu a venit (...) Este o problemă pe care noi o vom regla în interior în condiţiile în care şi liderul de grup şi-a asumat faptul că ministrul de Finanţe va veni să susţină această lege (....). Cred că este o ofensă. Putem vorbi de o ofensă”, spunea Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri