Dragoș Tudorache le-a cerut prefecților să plece dacă vor în politică

Data publicării:
dragos tudorache-2

Dragoş Tudorache, ministrul de interne, le-a cerut prefecţilor să spună înaintea campaniei electorale dacă vor o poziţie politică, pentru a fi înlocuiţi, arătând că acum au un "capital de încredere de 100%”, dar acesta va fi dificil de menţinut dacă au vreo implicare politică.

dragos tudorache-2

Ministrul Dragoş Tudorache le-a spus prefecţilor că nu are niciun motiv să se îndoiască de experienţa şi capacitatea lor de a gestiona alegerile parlamentare care vor avea loc în 11 decembrie, dar i-a atenţionat că nu vor avea nicio înţelegere din partea lui dacă nu menţin echidistanţa politică, mai ales în perioada electorală.

"Plecăm de la un capital de încredere de 100%, dar îmi va fi dificil să îmi menţin încrederea dacă veţi avea vreo implicare politică. Cei care intenţionaţi să vă asumaţi o poziţie politică vă rog să ne spuneţi asta cât mai repede, pentru a găsi un înlocuitor în judeţ”, le-a transmis prefecţilor ministrul Afacerilor Interne, la prima întrunire a Comisiei Tehnice Centrale de organizare a alegerilor, şedinţa având loc în sistem videoconferinţă.

Prefecții sunt numiți de primul ministru, iar Dacian Cioloș a fost criticat de PSD pentru că a înlocuit mai mult de jumătate dintre aceștia, care fuseseră numiți de predecesorul său, Victor Ponta.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri