După ce a dat buzna la Ciolacu în birou, Simion e supărat că deputații AUR au fost făcuți „imbecili”, „golani” și „naziști”

Data publicării:
PROTESTE_AUR_SOSOACA_031_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
George Simion la protestul din Piața Victoriei. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor îl acuză de „comportament agresiv și extremist” pe liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, după incidentul de marți, când George Simion a intrat în biroul lui Marcel Ciolacu, supărat din cauza sancționării deputaților AUR care au făcut scandal în Parlament. Simion susține că Simonis i-a făcut „imbecili”, „golani”, „fasciști” și „naziști” pe deputații AUR.

„Alianța pentru Unirea Românilor condamnă comportamentul agresiv și extremist al liderului grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, precum și utilizarea de către acesta a unor termeni inadecvați la adresa partidului AUR și a reprezentanților săi din Parlamentul României”, se arată într-un comunicat AUR remis marți, după incidentul de la Camera Deputaților, când George Simion și mai mulți parlamentari ai partidului său au intrat în biroul lui Marcel Ciolacu, „pentru a-i solicita acestuia o audiență cu privire la abuzurile coaliției majoritare din Parlament asupra parlamentarilor AUR”.

Președintele Camerei nu era la birou, iar deputații AUR au fost întâmpinați de un grup de parlamentari PSD, printre care și Alfred Simonis.

„În loc să accepte dialogul cu parlamentarii opoziției, reprezentanții puterii au acționat agresiv prin liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, cel care s-a comportat asemenea unui bodyguard al lui Marcel Ciolacu, aruncând tot felul de invective la adresa parlamentarilor AUR și a partidului AUR. Iată doar o parte din multitudinea de injurii adresate de către deputatul Alfred Simonis parlamentarilor AUR: partid de interlopi, partid de imbecili, partid de golani, fasciști, naziști, dar și multe altele.

Acesta este comportamentul unui lider de grup din majoritatea parlamentară care a pus pumnul în gura opoziției. Totul se întâmplă pentru că știu că nu vor păți absolut nimic. Parlamentarii AUR au fost sancționați fără niciun motiv, însă pe domnul Simonis cine îl sancționează pentru comportamentul agresiv și extremist pe care l-a avut? Cine ia măsuri față de comportamentul acestuia?”, se mai arată în comunicatul AUR.

Reprezentanții AUR îi cer lui Marcel Ciolacu să-l sancționeze pe Alfred Simion.

„Ceea ce putem constata este că cei din conducerea Camerei Deputaților acționează cu dublă măsură. Împotriva opoziției se iau cele mai aberante sancțiuni, încălcându-se libertatea de exprimare a acestora, de exercitare a mandatului pe care l-au primit din partea românilor, în vreme ce reprezentanții puterii pot jigni, pot încălca orice fel de reguli, fără a fi nici măcar mustrați. Îi solicităm președintelui PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, să ia măsuri împotriva liderului grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, similare cu cele pe care le-au impus parlamentarilor AUR!”

Liderul AUR, George Simion, a făcut din nou scandal în Parlament marți, când a intrat în biroul lui Marcel Ciolacu pentru a-i cere socoteală pentru sancțiunile primite de deputații AUR.

„Unde ne înscriem pentru o audiență. De ce ne lăsați doar 10 secunde să vorbim în plen?”, a cerut socotoeală George Simion.

„Pentru că ați întrerupt ședința”, i-a răspuns liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri