E. Hurezeanu, despre întâlnirea de la Berlin: Doamna Merkel a părut „obosită și oarecum indiferentă”

Data publicării:
hurezeanu

Invitat la „Jurnalul de seară”, Emil Hurezeanu a făcut o serie de observații privind comunicarea nonverbală din timpul conferinței de presă.

„Doamna Merkel, obosită și oarecum indiferentă iar Ponta, grav. Se vedea și mai bine că își stăpânește seriozitatea și gravitatea. Cred că discuția a fost, mai degrabă, la obiect. Sau poate omul e timid iar ea, doar puțin plictisită de afacerile marii puteri de mijloc”, a spus Emil Hurezeanu.

El a reamintit că presa germană i-a fost nefavorabilă premierului.

„Dacă domnul Ponta s-a pregătit puțin, citând presa germană, a văzut că, în ultimele 2-3 zile, articolele de întâmpinare așa, în mare, nu i-au fost favorabile. Lui personal, nu relațiilor româno-germane. De altfel, doamna Merkel a vorbit despre relațiile româno-germane, care sunt foarte bune și care au un potențial mare. Nu s-a oprit la personalitatea domnului Ponta”, a adăugat jurnalistul.

„A trecut, e adevărat, cu o oarecare politețe și peste episodul care i-a provocat, anul trecut, o reacție calificată de o severitate extremă și neobișnuită din partea unui șef de stat european”, a mai spus Emil Hurezeanu.

În vara anului trecut, cancelarul german a declarat că statul de drept a fost încălcat „în mod inacceptabil” în România în timpul luptei pentru putere dintre liderii ţării.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri