Gabriela Firea îi cere demisia lui Carmen Dan

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan inquam octav ganea.jpeg 2
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a cerut, sâmbătă, la Comitetul Executiv Național al PSD, demisia ministrului de Interne Carmen Dan, potrivit unor surse Digi24. 

carmen dan inquam octav ganea.jpeg 2
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Sunt așteptate decizii importante astăzi în PSD. În urmă cu aproape trei ore a început, la Neptun, şedinţa Comitetului Executiv, în urma căreia vom afla dacă Liviu Dragnea a reuşit să îi împace pe contestatarii din partid, care i-au cerut să facă un pas în spate.

Şedinţa a început cu scântei. Gabriela Firea a cerut ministrului de Interne Carmen Dan să facă un pas în spate. Ba chiar i-a cerut demisia acesteia, ca urmare a violenţelor de la mitingul din 10 august. Ea acuză ministrul de interne de premeditarea violențelor.

Între Gabriela Firea și Liviu Dragnea – protectorul politic al lui Carmen Dan – sunt tensiuni din cauza faptului că Ministerul de Interne încearcă să paseze responsabilitatea juridică pentru violențe pe prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, un apropiat al primarului Bucureștiului.

Zilele trecute, prefectul Capitalei Speranţa Cliseru - o apropiată a Gabrielei Firea -  a fost abordată la o terasă din Bucureşti de un cetăţean care i-a cerut să iasă public şi să spună că ministrul de Interne, Carmen Dan, şi liderul PSD, Liviu Dragnea, mint cu privire la intervenţia Jandarmeriei la protestul din 10 august. În replică, prefectul a afirmat că ea a spus acest lucru şi i-a cerut cetăţeanului să meargă şi să le întrebe pe persoanele vinovate, deoarece ea este nevinovată.

Anterior,  Speranţa Cliseru, spunea că a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august după miezul nopţii, afirmaţiile ei contrazicânu-se cu cele ale reprezentanţilor Jandarmeriei, dar şi cu cele ale ministrului Carmen Dan.

Aceştia au susţinut că ordinul a fost semnat în jurul orei 20.00, pentru ca jandarmii să evacueze spaţiul din faţa sediului Guvernului, în jurul orei 23.00.

De altfel, nu sunt singurele contradicţii în declaraţiile autorităţilor. Speranţa Cliseru a mai spus că nu a fost în Piaţa Victoriei în 10 august, la mitingul Diasporei, contrazicându-i, astfel, pe ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, precum şi pe coordonatorul intervenţiei jandarmilor, Laurenţiu Cazan, care au afirmat că prefectul a fost prezent la faţa locului încă de la ora 16.00.

Este pentru a doua oară când un lider important din PSD îi cere demisia lui Carmen Dan. La începutul anului, premierul de atunci Mihai Tudose i-a cerut lui Carmen Dan să facă un pas în spate, în contextul scandalului cu polițistul pedofil, dar a ajuns prin a-și pierde funcția.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri