Exclusiv Gabriela Firea: Nu am întrerupt activitatea politică, dar nu a fost atât de vizibilă. Sunt implicată pentru că nu mă consider vinovată

Data actualizării: Data publicării:
Gabriela Firea.
Gabriela Firea. Foto: Facebook

Gabriela Firea spune că va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei, la câteva luni după scandalul „azilelor groazei”, în urma căruia a demisionat din Guvern și s-a suspendat din conducerea PSD. Ea a spus la Digi24 că ar putea reveni la conducerea PSD București, în condițiile în care instituțiile statului nu i-au găsit nicio implicare în activitatea azilelor în care vârstnicii erau loviți sau înfometați.

Întrebată dacă va reveni la conducerea PSD București, Firea a spus: „Această decizie o voi lua împreună cu colegii mei, așa cum am făcut și în momentul în care am decis să mă retrag”.

„M-am gândit că e normal ca presiunea nedreaptă care a fost asupra mea să nu se răsfrângă asupra guvernului și partidului. Îmi exprim regretul pentru tot ce s-a întâmplat și chiar dacă a suferit un minut o singură persoană tot este rău și nu trebuie să încurajăm un astfel de comportament”, a spus ea.

„Nu am întrerupt activitatea politică, dar nu a fost atât de vizibilă. Sunt implicată pentru că nu mă consider vinovată. Dacă m-aș fi considerat implicată sau dacă instituțiile statului ar fi arătat cea mai mică vină aș fi avut minimum de obraz să mă retrag”, a adăugat Firea.

Ea a vorbit și despre candidatura sa la Primăria Capitalei.

„Am fost anunțată un nu posibil candidat, am fost anunțată de președintele partidului candidatul PSD la Prmăria Capitalei anul trecut și se vorbea în coaliție chiar de candidat comul PSD-PNL în persoana mea. Dacă între timp cineva s-a răzgândit, vom afla probabil pe parcurs. În declarația recentă de la Digi24, Marcel Ciolacu reiterează că sunt în continuare candidatul PSD la Primăria Capitalei”, a amintit ea.

„Depinde și de mine. I-am spus că sunt dezamăgită de reacțiile care au fost, că a fost o campanie de denigrare a mea, a familiei mele, de arătare în spațiul public a unei imagini false despre mine, și anume a unui om rău”, a spus Firea.

Ea a spus că nu a lucrat niciodată cu Ștefan Godei, unul din patronii „azilelor groazei” și că nu poate răspunde pentru o terță persoană.

„Această vină mi s-a aruncat indirect, printr-o terță persoană”, a spus ea.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri