Video Exclusiv Grindeanu: Ciolacu se califică să fie candidatul PSD la președinție, dacă e dublat de un mandat bun ca premier

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu rade cu grindeanu la sedinta psd timis
Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu. FOTO: Virgil Simionescu/Inquam Photos

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, consideră că președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, merită să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024. „Fiind și președinte PSD, dacă e dublat acest lucru de un mandat bun de prim-ministru, în mod clar se califică”, a spus Grindeanu, duminică, în emisiunea „În fața ta”, la Digi24. 

 

Dacă Marcel Ciolacu va avea un mandat bun în fruntea guvernului, acest lucru îl califică să fie candidatul social-democraților la prezidențiale, susține Sorin Grindeanu.  „Este părerea mea personală. Fiind și președinte PSD, dacă e dublat acest lucru de un mandat bun de prim-ministru, în mod clar se califică”, a spus ministrul Transporturilor. 

Ministrul Transporturilor a vorbit la Digi24 despre rotativa guvernamentală, precizând că în momentul de față există un protocol agreat de toate părțile, însă nu e tardiv pentru alte negocieri.„Astăzi când vorbim, există acest protocol foarte clar, se schimbă primul ministru și anume, vine președintele PSD Marcel Ciolacu. PSD nu va mai avea post de vicepremier și va avea PNL post de vicepremier și sunt acele schimburi între ministere, Transporturi cu MIPE, Justiție cu Finanțe, SGG cu Cancelaria Prim-Ministrului. Asta este în vigoare acum. Dacă se va considera în zilele următoare, până în depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă că acest protocol poate fi îmbunătățit și toată lumea va fi de acord, atunci acest lucru va fi făcut. Astăzi când vorbim, acest protocol e în vigoare”, a spus Grindeanu. 

În ce privește Ministerul Transporturilor pe care îl conduce și care după rocadă va trece la PNL, Grindeanu spune că va încerca să discute pentru păstrarea portofoliului, însă susține că nu îl deranjează să se întoarcă în parlament ca deputat de Timiș, funcție cu care se mândrește. 

„Voi încerca. Având în vedere că s-a discutat atât de mult de Ministerul Transporturilor, vine, nu vine, am văzut cum se încearcă să se traseze anumite teritorii de către colegi. Știți, eu cred că e mai important în această perioadă, nu pentru Sorin Grindeanu, pentru că mă întorc în parlament, sunt deputat de Timiș și mă mândresc cu acest lucru. E mai importantă asigurarea unei anumite stabilități. Dincolo de vedetismele lui Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Motreanu, Ciucă, Ciolacu samd. Lucrul ăsta e mai important, indiferent de ceea ce ne dorim pe plan personal. Hai să vedem care e soluția care duce înainte această alianță și pe linia aia să mergem”, a declarat Grindeanu la Digi24.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...