Guvernul ia în calcul să sesizeze CCR în legătură cu moțiunea de cenzură. Orban: Moțiunea este o aventură care nu are nicio șansă

Data actualizării: Data publicării:
premierul ludovic orban, in timpul unei conferinte de presa
Premierul Ludovic Orban. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat marți că ia în calcul să sesizeze CCR pentru un conflict constituțional între Guvern și Parlament în legătură cu moțiunea de cenzură. Orban contestă depunerea moțiunii în sesiune extraordinară și a declarat că demersul PSD este „o aventură care nu are nicio șansă să fie dusă la bun sfârșit”.

„Analizăm posibilitatea de a invoca un conflict juridic de natură constituțională privitor la depunerea moțiunii de cenzură în vacanța parlamentară. În 30 de ani nu s-a întâmplat așa ceva. Niciun partid politic nu a depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară, sau în sesiunea extraordinară”, a declarat premierul.

Ludovic Orban susține că demersul PSD reprezintă un precedent periculos pentur că un guvern ar putea fi „sub asediul” moțiunilor de cenzură.

„O moțiune de cenzură, conform termenelor constituționale poate să dureze 4-5 zile. Daca s-ar permite depunerea de moțiuni de cenzură în vacanță, orice guvern ar fi sub asediul moțiunilor de cenzură. Ce țară ar fi aia în care un Guvern ar fi sub asediul moțiunilor”,  declarat Orban.

Premierul nu crede în șansele moțiunii și califică demersul opoziției drept un act de iresponsabilitate.

„Oricum, moțiunea de cenzură reprezintă un act de iresponsabilitate și atacă interesele României și ale societății într-un moment în care România are nevoie de un guvern și mai ales de un guvern așa cum îl conduc eu.

Noi nu fugim de pe câmpul de luptă. Noi în momentul în care ne-am asumat misiunea de a duce România la liman, de a o readuce pe drumul corect de a asigura o relansare economică, toate aceste obiective ni le-am asumat și le vom duce la bun sfârșit.

Despre șansele moțiunii, după părerea mea, această moțiune de cenzură este o aventură care nu are nicio șansă să fie dusă la bun sfârșit”, a mai declarat prim-ministrul.

PSD a depus luni moțiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”, a anunțat președintele interimar al partidului Marcel Ciolacu. El spune că vrea ca moțiunea să fie votată „cât mai repede și că negociază cu toate partidele parlamentare „responsabile”în afară de PNL și PMP.

Citește și Surse: PSD demite Guvernul, dar la toamnă. Moțiunea depusă astăzi, votată în septembrie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri