Iohannis despre amenințările la adresa Moldovei: România este pregătită să sprijine Moldova în orice scenariu

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis și Maia Sandu, la Cotroceni.
Klaus Iohannis și Maia Sandu, la Cotroceni. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după Summitul B9 de la Varșovia, că Republica Moldova are nevoie de sprijinul aliaților în contextul războiului din regiune. De asemenea, șeful statului a precizat că România „joacă un rol foarte important” în susținerea vecinilor noștri. Întrebat despre avertismentele recente în legătură cu securitatea Republicii Moldova și a amenințărilor de la Moscova, Iohannis a declarat că „nu avem informații acum că acțiuni practice ar fi iminente”.

„Știm că a existat tot timpul o presiune asupra Molovei pentru a induce nesiguranță și posibil și instabilitate în Moldova și în politica moldoveană. Nu avem informații acum că acțiuni practice ar fi iminente dar nu trebuie să subestimăm importanța acestor atacuri informaționale. Oamenii din Moldova se simt amenințați, se simt în nesiguranță”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis spune că România și românii joacă un rol important în susținerea moldovenilor.

„România și românii joacă un rol foarte important: Să le dăm asigurări că noi suntem alături de ei, nu numai cu vorba, ci și cu fapta. Cu energie, cu bani, cu carburanți, cu consultanță și cu multe alte lucruri. (...) Vreau să subliniez că noi suntem alături de Moldova. (...) România este nu doar pregătită, este dispusă să sprijine Moldova în orice scenariu. Cum va arata acest sprijin depinde de evolutia perioadei geopolitice. Momentan îi sprijinim cu electricitate, gaze, îi ajutăm să reformeze instituțiile, dar eu personal sunt dispus să mergem mult mai departe dacă situația o va impune”, a spus președintele.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri