Iohannis: Folosirea energiei şi a alimentelor ca armă sau a propagandei trebuie contracarate printr-un efort internaţional coordonat

Data publicării:
Klaus Iohannis face declarații.
Preşedintele Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / George Călin

Folosirea ca armă a energiei şi a alimentelor sau folosirea propagandei trebuie contracarate printr-un efort internaţional coordonat, spune președintele Klaus Iohannis, care participă la Forumul pentru Pace de la Paris. El adaugă că un pas esenţial pentru a găsi răspunsuri la crizele actuale este dialogul deschis privind politicile durabile.

„Este important să subliniem că invazia rusă din Ucraina a acţionat ca un accelerator al unui proces distructiv care face şi mai clar de ce folosirea ca armă a energiei şi a alimentelor sau folosirea propagandei trebuie contracarate printr-un efort internaţional coordonat”, a scris şeful statului pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El spune că un pas esenţial pentru a găsi răspunsuri la crizele actuale este dialogul deschis privind politicile durabile pentru cetăţeni, potrivit Agerpres.

„Trebuie să investim mai mult în consolidarea rezilienţei societăţilor noastre, în coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri care împărtăşesc aceleaşi idei", adaugă Klaus Iohannis.

Forumul pentru Pace de la Paris are loc vineri şi sâmbătă, la Palatul Brongniart.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri