Klaus Iohannis, despre episodul Vlad Voiculescu: Oamenii vor politicieni care nu dau mereu vina pe alții și se victimizează

Data publicării:
klaus iohannis si ministrul sanatatii vlad voiculescu in curtea institutului matei bals
Președintele Klaus Iohannis și Vlad Voiculescu, după incendiul de la „Matei Balș”. Foto: Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a făcut din nou referiri la adresa fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în cadrul discursului rostit după învestirea noului ministru, Ioana Mihăilă. Șeful statului a spus că oamenii vor politicieni care își asumă proiectele, nu care caută scuze și "dau mereu vina pe alții". Miniștrii trebuie să rezolve crizele, nu să le provoace, a mai afirmat președintele. 

Klaus Iohannis afirmă că diferențele de viziune sunt normale și chiar de dorit într-o coaliție de guvernare, pentru că așa apar cele mai bune soluții. Totuși, el le cere membrilor guvernului să aibă mai mult dialog și responsabilitate, în loc de orgolii și "patimă politică". 

"Greșelile sunt inerente atunci când se acționează permanent sub presiune, însă, ca să putem reuși, este absolut esențial ca tot acest efort colectiv să se bazeze pe o colaborare onestă și loială, mai ales la nivelul structurilor de decizie. Munca în echipă rămâne condiția esențială pentru ca demersurile să poată conduce la rezultate pozitive. Acum nu este momentul intensificării disputelor sau al orgoliilor politice, de nicio parte. Votul primit de la cetățeni cu doar câteva luni în urmă ne obligă pe toți să acționăm matur și responsabil.

În orice partid democratic, cu atât mai mult într-o coaliție de guvernare, există diferențe de viziuni și dezbateri efervescente despre cum trebuie abordate temele naționale mari. Acest lucru este nu doar firesc, ci este de dorit, pentru că doar prin confruntări de idei pot fi găsite cele mai corecte și eficiente soluții pentru oameni. Însă aceste diferențe de abordări nu trebuie să ne abată niciun moment de la obiectivul esențial, care este protejarea cetățeanului.

Așadar, le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare. Pe scurt, le cer să aibă ca prioritate agenda cetățeanului. Doar astfel, guvernanții se pot așeza la aceeași masă, indiferent de opiniile inițiale, pentru a găsi cele mai bune soluții care să răspundă așteptărilor românilor", a declarat Klaus Iohannis miercuri, la Cotroceni.

"Miniștrii au misiunea să rezolve crize"

El a avut și o remarcă la adresa fostului ministru Vlad Voiculescu, spunând că miniștrii nu trebuie să provoace crize, ci să le rezolve și a afirmat că actuala coaliție de guvernare este soluția cea mai bună pentru România. 

"Oamenii vor politicieni care se implică și care își asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau mereu vina pe alții și se victimizează. Miniștrii au misiunea să rezolve crize, în paralel cu pregătirea de reforme importante, și nu să provoace crize noi. Actuala majoritate este cea mai bună opțiune pentru România și avem obligația să găsim împreună modalitățile pentru a livra reformele promise. Aceste reforme nu trebuie niciun moment abandonate, indiferent cine deține un portofoliu sau altul", a mai spus Klaus Iohannis.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...