Klaus Iohannis: România este gata să susţină Finlanda în procesul de aderare la NATO

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis la palatul cotroceni
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / George Călin

România va susține Finlanda în procesul de aderare la NATO, a transmis, joi, președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe Twitter, după ce șeful statului finlandez și premierul țării au dat undă verde pentru aderarea la Alianța Nord-Atlantică.

"Salut declaraţia comună a preşedintelui Finlandei Sauli Niinistö şi a prim-ministrului Marin Sanna cu privire la aderarea la NATO a Finlandei. România este un susţinător ferm al politicii uşilor deschise a NATO şi este gata să susţină Finlanda în procesul de aderare. Împreună suntem mai puternici!", a scris Iohannis, joi, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Finlanda trebuie să solicite "fără întârziere" aderarea la NATO, au afirmat joi preşedintele finlandez Sauli Niinisto şi şefa executivului Sanna Marin, într-o schimbare politică majoră determinată de invazia rusă din Ucraina.

"Finlanda trebuie să solicite fără întârziere aderarea la NATO", au afirmat Niinisto şi Marin într-un comunicat comun.

"Sperăm ca paşii care mai sunt necesari pe plan intern pentru luarea acestei decizii să fie făcuţi în următoarele câteva zile", au adăugat liderii finlandezi.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri