„La cină”, Nelu Tătaru a povestit de ce a intrat în politică: „A venit PSD-ul peste sala mea de operație”

Data actualizării: Data publicării:
nelu tataru la cina digi24

Invitat „La cină” la Digi24 de Ionela Năstase și Adi Hădean, Nelu Tătaru a fost întrebat de ce a intrat în politică. De ce a „părăsit” sala de operație? Ei bine, ministrul Sănătății a răspuns scurt și cuprinzător: „A venit PSD-ul peste sala mea de operație, îngrădindu-mi anumite activități pe care le făceam”. După care a explicat la ce a făcut referire.

Ionela Năstase: De iese un medic din sala de operații ca să intre în politică? Pentru că ministru fiind, sunteți politician...

Nelu Tătaru: Răspunsul este foarte clar. A venit politica peste sala de operație, a venit PSD-ul peste sala mea de operație, îngrădindu-mi anumite activități pe care le făceam. Erau destule presiuni politice...

Vrând să fac destul de multe, prin achiziții proprii, mi-am luat la început un endoscop, având competențe pentru endoscopie. Nu se accepta, și nu accepta managerul spitalului să-l dau în comodat ca să-l putem folosi toți medicii din spital. Am fost nevoit să-mi cumpăr singur un laparoscop. Nu l-au acceptat nici pe acela în spital.

Am decis să intru în politică în condițiile în care politica îți asigura oarecum o expunere, dar nu în mod negativ, ca și presiune. Erau două fronturi. Un front al managementului și al primăriei locale, același partid și, coincidență sau nu, erau frate și soră... La conducerea spitalului - sora, la conducerea primăriei - fratele.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri