Legea retrocedărilor. Moțiune de cenzură sau sesizare a PDL la Curtea Constituţională

Data publicării:
vasile blaga mediafax-1

Proiectul de Lege privind restituirea proprietăţii depus de Guvernul domnului Ponta are foarte multe neajunsuri. Cea mai importantă dintre ele fiind aceea că nu rezolvă nimic, doar amână lucrurile. Au fost discuţii între liderul nostru de grup de la Cameră, Mircea Toader, liderul de grup al UDMR şi colegii din PPDD. Nu ajung doar două formaţiuni. Toate trei trebuie să semneze eventuala moţiune de cenzură”, a declarat Vasile Blaga. 

Această moțiune de cenzură ar trebui inițiată în cel mult trei zile de la momentul în care Guvernul se prezintă în fața Camerelor Reunite ale Parlamentului pentru a-și angaja răspunderea pe un proiect de lege.

Din cauza faptului că opoziția este foarte fragmentată și niciun partid nu deține numărul necesar de voturi pentru a inția un astfel de demers, toate cele trei partide - PDL, UDMR și PPDD - vor trebui să se suțină reciproc și să semneze această moțiune de cenzură înainte să fie depusă în Parlament.

Dacă cele trei formaţiuni politice nu se pun de acord, nu va exista un asemenea demers împotriva Guvernului Ponta.

Dacă nu se vor înțelege cu cei de la PPDD și UDMR, democrat liberalii pot să conteste la Curtea Constituțională această lege.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri