Liviu Dragnea: Nu m-am gândit să-mi dau demisia

Data actualizării: Data publicării:
171112_TSD_CONGRES_19_dragnea INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Întrebat dacă s-a gândit, în contextul noului dosar penal deschis de DNA, la demisia de la conducerea PSD, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu, nu”. Cât despre colegii din partid, șeful social-democraților spune că a primit doar mesaje de susținere și că i s-a cerut să rămână „pe poziție”.

171112_TSD_CONGRES_19_dragnea INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„V-ați gândit o secundă să vă dați demisia?”, l-au întrebat jurnaliștii pe Liviu Dragnea. „Nu, nu, nu m-am gândit la asta”, a răspuns șeful PSD.

Dragnea a mai arătat că a primit foarte multe mesaje de la colegi. „Toți mi-au zis să mergem înainte și să nu ezităm și să nu cedăm”, a declarat șeful PSD.

Un mesaj similar a spus acesta că ar fi primit și de la liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu: „Mi-a zis să rămân în continuare pe poziție și să continuăm coaliția”.

La insistențele jurnaliștilor, care i-au amintit și spusele avocatului Gheorghe Piperea, consilier onorific al premierului Mihai Tudose, Dragnea a spus: „Nu analizez eu ce spune unul și altul. Pe mine mă interesează ca în partid lucrurile să rămână în regulă”.

Cât despre posibilitatea ca social-democrații să organizeze un miting de susținere pentru el, șeful PSD a respins ideea, arătând însă că apreciază gestul colegilor care au mers de dimineață la DNA, dar că nu va solicita „niciodată” un miting pentru susținerea sa. Liviu Dragnea a arătat, în schimb, că nu se va mai opune organizării unui miting pentru susținerea coaliției și a programului de guvernare.

Liviu Dragnea a fost audiat, luni dimineața, la DNA, iar după câteva ore anchetatorii au anunțat începerea urmăririi penale împotriva sa. Este vorba de al treilea dosar penal în care Dragnea este vizat. În dosarul „Referendumul”, el a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar dosarul în care este implicată și fosta sa soție, Bombonica Prodan, este pe masa instanței. Al treilea dosar vizează afacerile Tel Drum, iar șeful PSD, care este și președintele Camerei Deputaților, este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. În același dosar sunt implicați doi apropiați ai lui Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri