Ludovic Orban spune că nu a fost surprins că moțiunea a trecut: „De ce să mă surprindă? Se coalizează forțele retrograde”

Data publicării:
ludovic orban digi24

Ludovic Orban a declarat la Digi24 că nu a fost suprins că moțiunea a trecut, iar guvernul a fost demis de Parlament. „Nu! De ce să mă surprindă?” a spus liderul PNL, după care a explicat cum s-a votat la moțiune.

Întrebat de Cosmin Prelipceanu dacă a fost surprins de faptul că moțiunea a trecut, Ludovic Orban a răspuns că nu. „Nu! De ce să mă surprindă? E vorba de adoptarea unor măsuri care să întărească democrația, cum este proiectul de lege pe care ne-am angajat răspunderea, de introducere a alegerii primarilor în două tururi...”, a spus Ludovic Orban.

„Se coalizează forțele retrograde, forțele care sunt împotriva întăririi democrației. De altfel se și vede cine a votat. PSD, PSD condus de Ponta, adică și-au dat arama pe față pesediștii lui Ponta și, evident, UDMR care este împotriva sistemului de alegere a primarilor în două tururi”, a adăugat premierul demis.

Parlamentul a demis Guvernul Orban prin moțiune de cenzură, la trei luni de la învestirea Executivului. Au fost 261 voturi „pentru” și 139 de voturi „contra”.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri