Marcel Ciolacu, lui Florin Cîțu: Te-ai folosit de impactul dramei de la „Matei Balș” să asmuți categorii de români

Data publicării:
preşedintele PSD Marcel Ciolacu isi pune masca la o conferinta de presa
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îl critică pe premierul Florin Cîțu, pentru că a spus, în ziua tragediei de la „Matei Balș” că 95% din banii din sănătate merg pe salarii și sporuri. „Te-ai folosit meschin și calculat de impactul mediatic al dramei”, i-a spus Ciolacu, lui Cîțu.

„Cîțule, le-ai arătat românilor cât de neom poți să fii, mințind o țară întreagă aflată în stare de șoc în ziua tragediei de la Balș, că în spitale se cheltuie 95% din bani pe salarii și sporuri! Te-ai folosit, meschin și calculat, de impactul mediatic al dramei pentru a emite o ticăloșie patentată de Băsescu, acum un deceniu: să asmuți categorii de români împotriva altora…”, scrie Marcel Ciolacu, pe Facebook, adresându-se premierului Florin Cîțu.

Președintele PSD spune că „adevărul este simplu și se află în actele bugetare pe 2020”: „totalul cheltuielilor de personal din sănătate (salarii plus sporuri) este de SUB 9%! De 10 ori mai puțin decât pretinzi”.

Ciolacu mai spune că Florin Cîțu a tăiat anul trecut, când era ministru al Finanțelor, investițiile în spitale, „până la un infim 2,5%”.

Liderul PSD mai spune că salariile medicilor, triplate de PSD pentru a stopa exodul, țin România încă pe ultimul loc în Europa la venituri brute lunare în domeniu.

„Să te folosești de morții de la «Matei Balș» pentru a-ți argumenta austeritatea ne arată, Cîțule, că ești expresia cinismului pe care această putere le-o arată românilor, zi de zi! Cu tine, liberalismul ajunge să îngroape umanismul”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri