Marcel Ciolacu: Nu cred că programul cu submarinele e ceea ce îi trebuie României. Urgențele MApN sunt cu totul altele

Data publicării:
marcel ciolacu la o sedinta
Marcel Ciolacu, premierul României. Foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți seară, la România TV, că programul de achiziţionare a unor submarine nu este „ceea ce îi trebuie României”, precizând că urgenţele MApN sunt „cu totul altele în acest moment”.

„Eu, ca şi parlamentar, nu neapărat ca şi prim-ministru, eu nu cred că programul cu submarinele e ceea ce trebuie României. (...) Am spus-o şi în Guvern, ca prim-ministru, şi o spun ca parlamentar. (...) Nu sunt bipolar. N-am nicio problemă. Eu v-am spus că în acest moment eu nu sunt de acord cu acea cheltuială. Cred că urgenţele Ministerului Apărării Naţionale sunt cu totul altele în acest moment”, a precizat Ciolacu.

El a menţionat că susţine alocarea a 2,5% din PIB pentru apărare.

„Îmi asum total cheltuiala de 2,5% din PIB şi trebuie susţinută şi e convenită cu partenerul strategic.(...) Când dormi liniştit că eşti membru NATO şi membru al Uniunii Europene şi nu ai războaie, cu ce se întâmplă în Ucraina sau în Orientul Mijlociu, eu cred că nu contează banii”, a adăugat premierul.

În 18 mai, Birourile permanente reunite al Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat aprobare prealabilă, la solicitarea MApN, pentru iniţierea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie aferente unor programe de înzestrare, între care şi achiziţia unor submarine.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri