Mircea Geoană, chemat la Guvern din nou să o ajute pe Viorica Dăncilă la împăcarea cu PES

Data actualizării: Data publicării:
Mircea Geoană
Mircea Geoană Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, a fost chemat din nou la Guvern, miercuri, la o întâlnire cu Viorica Dăncilă, după ce, în urmă cu două săptămâni, premierul a încercat să-l convingă să se întoarcă în partid. Vizita de azi vine în contextul în care numele lui Geoană este vehiculat pentru două funcții - cea de vicepremier pentru parteneriatul strategic și cea de comisar european din partea României, în viitoarea structură a Executivului de la Bruxelles. 

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro că fostul președinte al PSD a fost chemat la Palatul Victoria pentru a se întâlni acolo cu un lider al socialiștilor europeni, Gianni Pittella, liderul grupului socialist în Parlamentul European, vechi prieten al foștilor șefi social-democrați, Geoană și Valeriu Zgonea. Relațiile personale ale lui Mircea Geoană cu liderul PES au cântărit în negocierile de împăcare între PSD și socialiștii europeni, dar și la discuțiile pentru un post de comisar european, în situația în care președinția Comisiei ar putea fi obținută de socialiști. 

Gianni Pittela a declarat după întâlnirea cu premierul român că a asigurat-o pe aceasta de puternica lui susținere personală și politică, și că a vrea ca ”legăturile dintre Partidul Social Democrat român cu familia socialistă să devină mai puternice”. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri