Monica Macovei candidează la șefia PDL

Data publicării:
24022013 20m 20monica 20candidatura-51289

„Candidez la șefia PDL. Vrem un PDL reformat, o conducere credibilă în fața electoratului nostru”, a spus Monica Macovei.

Europarlamentarul a subliniat că vrea o confruntare între programe și viziune, nu între persoane.

„Candidez la președinția PDL cu moțiunea „Reformiștii” – Vrem să facem o opoziție credibilă și puternică, nu una constructiv-tovărășească”, a scris europarlamentarul PDL și pe blogul personal.

Monica Macovei și-a anunțat candidatura, din partea „grupului reformiștilor”, în prezența colegilor săi Cristian Preda, Adrian Papahagi, Sever Voinescu și Teodor Baconschi.

„Duminică, de la 13h, la sediul din Modrogan nr. 1, va fi anunțată moțiunea reformiștilor din PDL și, de bună seamă, cine va conduce platforma noastră politică”, anunța Cristian Preda pe blogul personal.

Cine sunt contracandidații

Este al treilea candidat anunțat pentru acest post, după deputatulElena Udrea și actualul președinte al partidului, Vasile Blaga.

Alegerile din PDL vor avea loc în 23 martie, dată stabilită ieri în cadrul şedinţei Consiliului Naţional.

Actualul lider al partidului, Vasile Blaga, a anunţat că a fost stabilită data convenţiei PDL pentru 23 martie. „Vor participa 5000 de colegi: cei 612 membri ai Consiliului Naţional, plus 4388 de membri aleşi”, a spus președintele PDL. Aceasta a reprezentat o victorie în fața contracanddidatei lui la funcția de conducere, Elena Udrea, care propusese ca la congres să participe 10.000 de delegați.

Citiți și:

Convenţia PDL va avea loc în 23 martie. Vor participa 5.000 de membri

Elena Udrea candidează la șefia PDL

CV. Ascensiunea politică a Elenei Udrea

Vasile Blaga, despre candidatura Elenei Udrea: Un gest absolut normal

Victor Ponta: „Elena Udrea a fost întotdeauna un Traian Băsescu în fustă”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri