Video Nelu Tătaru, prima reacție la acuzațiile PSD: Reforma pe care vreau să o fac va duce la desfacerea caracatiței din tot sistemul medical

Data actualizării: Data publicării:
nelu tataru ID133016_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/George Călin

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a răspuns acuzațiilor pe care i le aduce PSD, conform cărora s-ar fi folosit de funcția sa pentru a își numi rudele în „diverse funcții importante în aparatul de stat”. Într-o intervenție telefonică la Digi24, Tătaru spune că PSD este „deranjat de ceva” și spune că va realiza o reformă în Sănătate care va duce la „desfacerea caracatiței din tot sistemul medical”. 

„N-aș fi vrut să se ajungă la aceste lucruri, am căutat să rămân strict profesionist. S-ar părea că îi deranjează ceva. Ce pot să spun este că cele două persoane menționate nu sunt nici rude. Cele două persoane menționate, ne referim la Antibiotice Iași, au ajuns în Ministerul Sănătății înainte de a ajunge eu. Au fost numiți în adunarea generală a acționarilor de predecesorul meu. A fost un moment acum când o demitere, și-a dat demisia cineva din consiliul de administrație și a trebuit pus reprezentantul Ministerului Sănătății strict provizoriu până la acea alegere printr-un concurs, printr-o ofertă, provizoriu strict. Iar pentru adunarea generală a acționarilor în locul acelei persoane s-a numit, efectiv, directorul de sănătate publică Iași care nu a putut să vină și a venit directorul de sănătate publică Vaslui. La fel, director de sănătate publică de 10 ani, prin concurs.

Dar, ce pot să asigur pe cei din spectrul politic, dacă am deranjat voi continua și îi asigur că voi desface caracatița și de la antibiotice și de la Unifarm, iar tocmai reforma în Sănătate pe care vreau să o fac va duce și la desfacerea caracatiței din tot sistemul medical”, a spus ministrul Sănătății.

Întrebat dacă se teme de o moțiune de cenzură la adresa guvernului Orban, Tătaru a răspuns: „Am trecut de o pandemie, credeți că ne poate fi teamă de ceva?”

Nelu Tătaru a fost acuzat de PSD, prin purtătorul său de cuvânt, Lucian Romașcanu, că se folosește de funcția sa pentru a își pune rudele în funcții publice. „Domnul Tătaru își pune în diverse funcții importante în aparatul de stat rude, prieteni, protejați și așa mai departe”, a spus Romașcanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...