Nicolae Ciucă: Gestul lui George Simion este „reprobabil” și „o degradare fără precedent a dialogului politic”

Data publicării:
premierul nicolae ciuca
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: gov.ro

Agresiunea liderului AUR, George Simion, asupra ministrului Energiei, Virgil Popescu, în plenul Parlamentului este un „gest reprobabil” dintr-o serie „îngrijorătoare de acte de instigare la violență”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Premierul „dezaprobă actul de agresivitate îndreptat împotriva unui membru al Guvernului, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul României”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Copreședintele AUR l-a agresat pe Virgil Popescu în timp ce acesta vorbea, luni, de la plenul Parlamentului, în timpul moțiunii simple împotriva ministrului Energiei. Simion îi striga lui Popescu că este „un hoț” în timp ce ministrul Energiei îi spunea că este „un prost”.

„Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violență, mult dincolo de limitele libere exprimări ale unei opinii politice”, a spus Ciucă.

Premierul a făcut un apel la decență și responsabilitate, „pentru a nu expune public repere de expresie politică total opuse valorilor euro-atlantice pe care România și le-a asumat”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri