Video Europarlamentarii, în hohote de râs pe seama lui Dacian Cioloş în plenul de la Strasbourg

Adrian Dumitru Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos salut cu mana ridicata
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dacian Cioloş a avut, miercuri, parte de un moment neplăcut în plenul Parlamentului European. Discursul lui a fost întrerupt de râsetele zgomotoase ale eurodeputaţilor, atunci când liderul Renew Europe a vorbit de un proiect prin care deciziile de la nivel european să fie aduse mai aproape de cetăţeni.

Dacian Cioloş: În grupul Renew Europe veţi avea un partener. Vă propunem chiar de la început şi propunem partenerilor noştri pro-europeni, proiectul unei conferinţe pentru viitorul Europei în care putem să aducem Europa mai aproape de cetăţeni. În care să putem să ne asigurăm că nu negocierile de culise sunt cele care determină figurile proeminente care trebuie să conducă Europa şi cetăţenii pot să se exprime din acest punct de vedere. Veţi avea susţinere din partea noastră (este întrerupt de râsete). Asta o să facem dragi colegi... Asta o să facem împreună pentru că trebuie să dăm posibilitatea ca ceea ce spunem în acest parlament să şi facem în relaţie cu cetăţenii. Şi veţi avea în Renew Europe un partener pentru acest proiect.

Rafala de râsete a venit pentru că deşi preşedintele Macron şi grupul său condus de Dacian Cioloş au fost principalii adversari ai procesului prin care candidaţii pentru şefia Comisiei Europene erau aleşi şi prezentaţi de familiile europene înainte alegerile europarlamentare, liderul Renew Europe propune acum un proiect care „să aducă Europa mai aproape de cetăţeni”, după ce principalele funcţii europene au fost alese prin „jocuri de culise”, la care Cioloş însuşi a participat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sursă video: PSNews

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri