Orban, despre CNCD: O instituție cotropită de PSD care este capabil să facă orice compromis împotriva interesului României

Data actualizării: Data publicării:
180510_PROTEST_CNCD_ACTIVEWATCH_13_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
CNCD. Sursa foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat că este „stupefiat” de decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care președintele Klaus IOhannis a fost amendat și spune că CNCD este „cotropit politic”, iar Iohannis - „o victimă”, care „a apărat” Constituția.

Ludovic Orban, prim-ministrul României: Am rămas stupefiat de decizia de astăzi a așa-zisului CNCD – Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea și cu regimul sancționatoriu pentru discriminare.

Președintele României este victima unei decizii pur politice care arată clar că toate instituțiile care sunt cotropite de PSD iau decizii împotriva Constituției și împotriva legii.

Practic, președintele României a fost sancționat, nu pentru că a făcut vreo discriminare, ci a fost sancționat pentru că acționat în spiritul Constituției, apărând un principiu constituțional, principiul integrității, și pentru că a demascat o politică constantă de complicitate a PSD, care, pentru a-și atrage sprijinul UDMR a făcut o serie de compromisuri inacceptabile, votând acte normative în repetate rânduri, cum sunt actele normative prin care practic se instituia obligativitatea utilizării limbilor minorităților peste tot, lăsând să treacă prin adoptare tacită un proiect de lege privind declararea autonomiei așa-zisului ținut secuiesc.

Toate aceste acțiuni ale PSD-ului au arătat în ultimii 3 ani că PSD nu apără interesul României, că PSD, pentru a rămâne la putere, a fost capabil să facă orice compromis împotriva interesului României.

Cum altfel ar putea fi calificate cedarea la o presiune care a fost pusă în cadrul procedurii de aderare la OECD? Au acceptat condiții care au fost puse de un stat - care nu au nicio legătură cu diplomația și care încarcă suveranitatea României invocând acest pretext că urmăresc îndepărtarea unei eventuale exercitări a dreptului de veto în cursul procesului de aderare a României la OECD.

Nu mai vorbesc de alte și alte înțelegeri departe de ochii publicului care s-au văzut în declarațiile unor oficiali maghiari cum a fost, de exemplu, declarația că tot gazul care va fi extras din Marea Neagră va fi achiziționat de un stat vecin. Ca și cum gazul respectiv ar fi fost o resursă aflată la dispoziția altui stat, decât la dispoziția României.

Condamn energic acest comportament neconstituțional, ilegal și împotriva interesului național al unor reprezentanți ai PSD care dețin majoritatea și care au călcat în picioare legea și au transformat o instituție a statului român, care trebuie să apere drepturile cetățenilor, într-o instituție aflată la cheremul PSD și care ia decizii în funcție de coloratura politică a celor care se află în structura de conducere a instituției.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...