PDL caută prezidențiabil. V. Blaga e deschis la negocieri pentru un candidat comun al dreptei

Data publicării:
udrea blaga mediafax-1

Cu 15 luni înaintea alegerilor prezidenţiale, democrat-liberalii îşi caută un candidat.

„O să avem un candidat al PDL, asta este un lucru cert. Noi suntem deschişi cu celelalte formţiuni de centru dreapta, ca să găsim cea mai bună soluţie pentru prezidenţiale”, a declarat Vasile Blaga.

Până acum, numele vehiculate ca posibili candidaţi ai PDL au fost prim- vicepreşedintele Cătălin Predoiu, dar şi fostul ministru al Turismului Elena Udrea.

Întrebată dacă se gândește la candidatură, Elena Udrea a spus că este devreme. „Să luăm decizia de a pune umărul şi de a iniţia o construcţie politică puternică de centru-dreapta care să aibă un singur candidat la prezidenţiale şi această constuţie politică să adune la un loc PDL, Mișcarea Populară, Forța Civică, eventual PNL după ce nu va mai fi în USL şi nu va mai fi condus de Crin Antonescu”, a subliniat ea.

Cei doi văd diferit profilul candidatului la Preşedinţie din partea dreptei. „Trebuie să fie un om care are un proiect pentru România și trebuie să fie un om popular, care să adune voturi”, a spus Udrea. „Trebuie să ştie exact atribuţiile prezidenţiale, responsabilităţile pe politică externă , pe apărare, trebuie să fie bine pregătit în zona asta, un om integru, un om serios, un bun administrator dovedit. Avem colegi care să îndeplinească aceste condiții”, a explicat Blaga.

Democrat- liberalii au stabilit ca viitorul candidat la preşedinţie să fie desemnat prin votul tuturor membrilor de partid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri